13.9 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăSportRomânia, în galop spre semifinale

România, în galop spre semifinale

Tricolorele au trecut cu 27-25 de Danemarca şi merg cu punctaj maxim în grupa principală.

Naţionala României face spectacol la CE de handbal feminin din Macedonia. După ce au învins Ungaria şi Franţa, tricolorele au jucat în ultimul meci al Grupei A contra uneia dintre favoritele la medalii, Danemarca. Partida a fost echilibrată pe tot parcursul său, nordicele dominând prima repriză, pe care au reuşit să o câştige cu scorul de 13-10. În partea a doua a întâlnirii, elevele lui Radu Voina au apăsat pe acceleraţie, selecţionerul făcând şi câteva schimbări inspirate. În teren au intrat Paula Rădulescu, Florina Bârsan şi Narcisa Lecuşanu şi, la 12 minute de la reluare, naţionala noastră reuşea să egaleze la 18 după un gol frumos marcat de ex-zălăuanca Daniela Crap.
Lecuşanu şi compania au jucat din ce în ce mai bine şi, cu zece minute înainte de final, România avea avans de trei goluri, scor 23-20. Nordicele şi-au revenit, au egalat la 23, iar finalul a fost incendiar. Din acel moment, Narcisa Lecuşanu a fost decisivă. A marcat trei goluri, toate din şapte metri, şi a coordonat excelent atacurile româncelor. La final a fost 27-25 pentru elevele lui Radu Voina, care au încins hora bucuriei la Skopje.
Pentru România au evoluat: Huţupan (7 intervenţii), Ungureanu (3 intervenţii) – Lecuşanu (9 goluri), Amariei (5), Maier (4), Elisei (3), Bârsan (2), Meiroşu (2), Crap (1), Neagu (1).

Voina: Lecuşanu a fost decisivă

Selecţionerul Radu Voina a lăudat prestaţia întregii formaţii, cu un plus faţă de chimista Narcisa Lecuşanu. „Acum nu cred că mai sunt specialişti care să conteste valoarea echipei noastre, să spună că am întâlnit echipe slabe. Au zis că Danemarca şi-a schimbat generaţia, dar să nu uite că au în lot trei campioane olimpice. Narcisa Lecuşanu a făcut o întindere de dimineaţă, la antrenament, dar nici nu s-a gândit să nu joace! Asta spune tot despre dorinţa ei, despre foamea fetelor de victorii. Cred că a făcut meciul vieţii. A fost de neoprit, chiar dacă danezele s-au apărat extrem de dur la ea. Bravo ei!“, a afirmat Voina.
Handbalista Oltchimului Narcisa Lecuşanu şi-a păstrat modestia şi a spus că victoria României este meritată: „A fost greu, la pauză aveam de recuperat trei goluri, dar ne-am mobilizat şi am reuşit. Am schimbat şi sistemul de apărare, de la cinci plus unu la şase zero, şi le-am surprins. Ne-am dorit să batem Danemarca, pentru că plecam cu maximum de puncte în grupa principală şi asta contează enorm“.

Victoria cu Spania ne duce în semifinale

Delegaţia României prezentă la CE din Macedonia a părăsit ieri-dimineaţă oraşul Skopje cu destinaţia Ohrid, staţiune turistică aflată la 170 de kilometri distanţă de capitala macedoneană. Primul meci al Grupei 1 principale este şi cel mai important pentru elevele lui Radu Voina. România va întâlni astăzi naţionala similară a Spaniei, principala contracandidată pentru accederea în semifinale. O victorie contra ibericelor este echivalentă pentru românce cu prezenţa în penultimul act al competiţiei, pentru că distanţa dintre cele două formaţii ar ajunge la patru puncte plus avantajul meciului direct.
Iată programul meciurilor în Grupa 1 principală: etapa I (astăzi): Ungaria – Ucraina, România – Spania, Danemarca – Norvegia; etapa a II-a (mâine): România – Ucraina, Ungaria – Norvegia, Danemarca – Spania; etapa a III-a (joi): Ungaria – Spania, Danemarca – Ucraina, România – Norvegia. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU