22.3 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportMutu este în formă pentru meciul cu Steaua

Mutu este în formă pentru meciul cu Steaua

Încântat de prestaţia pe care „Briliantul“ a avut-o în partida cu AC Torino, pe care Fiorentina a câştigat-o cu 4-1, tehnicianul formaţiei „viola“, Cesare Prandelli, a spus că atacantul român poate face diferenţa în meciul de mâine, din Liga Campionilor.

Atacantul Adrian Mutu a marcat un gol în partida pe care AC Fiorentina, adversara vicecampioanei României, Steaua Bucureşti, din Grupa F a Ligii Campionilor, a câştigat-o duminică, în deplasare, în faţa lui AC Torino, cu 4-1, în etapa a 15-a din Seria A.  Golurile formaţiei „viola“ au fost marcate de Mutu (’3), Gilardino (’44, ’84) şi Kuzmanovic (’75). Atacantul român a executat perfect o lovitură liberă de la marginea careului de 16 metri, deschizând scorul în minutul 3, şi a pasat decisiv la reuşita lui Kuzmanovic. Golul de onoare al celor de la Torino a fost reuşit de Rosina (’76), din lovitură de la 11 metri.
Tehnicianul Fiorentinei, Cesare Prandelli, a utilizat în partida cu AC Torino următorii jucători: Frey – Comotto, Gamberini, Kroldrup, Pasqual – Kuzmanovic, F. Melo, Montolivo – Santana (Donadel ’63) – Gilardino (Jovetic ’85), Mutu (Osvaldo ’77).

Mutu: Vrem să câştigăm Cupa UEFA

La finalul partidei de la Torino, Adrian Mutu a spus că echipa sa are ca obiectiv câştigarea Cupei UEFA, competiţie unde va ajunge după ce va obţine calificarea la Bucureşti, în meciul de mâine, cu Steaua.
„Victoria cu Torino este foarte importantă. Sperăm să încheiem anul cu încă două victorii. Toată lumea spune că am fi putut face mai multe în Liga Campionilor, dar trebuie să avem răbdare, a fost primul contact cu această competiţie pentru mulţi dintre noi şi a fost un debut bun. S-a văzut că suntem puternici, dar nu atât de puternici pe cât sperăm să fim la următoarea participare, poate chiar la anul, când putem să facem mai multe. Trebuie să ajungem în Cupa UEFA acum, să ne calificăm la Bucureşti. Apoi, vrem să jucăm finala şi s-o câştigăm“, a spus Mutu.

Prandelli: Mutu are sânge rece

Încântat de prestaţia pe care Adrian Mutu a avut-o în partida de la Torino, tehnicianul formaţiei „viola“, Cesare Prandelli, a spus că atacantul român este un jucător care poate face oricând diferenţa. Tehnicianul italian a adăugat că speră ca „Briliantul“ să aibă o prestaţie excelentă şi în meciul cu Steaua, care se va disputa mâine, de la ora 21.45, pe arena din Bulevardul Ghencea, în ultima etapă a Grupei F a Ligii Campionilor.
„Nu ştiu dacă va juca bine cu Steaua? În ultimele două meciuri şi-a regăsit condiţia fizică şi poate face diferenţa în partida de la Bucureşti, are sângele rece de a înscrie. Cu Torino, cheia meciului a fost golul marcat din lovitura liberă executată de Mutu. Ştim că în România vom avea parte de o climă specială, dar vrem să repetăm experienţa de anul trecut“, a spus antrenorul Fiorentinei.

„Briliantul“, lăudat de presa italiană

Conform presei italiene, Adrian Mutu a fost unul dintre artizanii victoriei Fiorentinei în partida cu AC Torino. Site-ul fiorentina.it l-a considerat pe atacantul român cel mai bun jucător de pe teren la partida de duminică, apreciind prestaţia sa la acest joc cu nota 8: „Pe parcursul întregului meci a făcut ceea ce a vrut pe teren. A fost crucial la fiecare acţiune de atac a Fiorentinei. A fost liderul absolut“.
La rândul său, site-ul calciotoscano.it l-a notat pe internaţionalul român cu nota 7,5: „Mutu a marcat primul gol chiar la începutul partidei şi pe tot parcursul meciului a fost o ameninţare pentru poarta apărată de Sereni. În repriza a doua a fost creatorul golului marcat de Kuzmanovici“. Site-ul firenzeviola.it menţionează că Mutu a făcut un meci aproape perfect: „Motivat de primul gol marcat încă din debutul meciului, a izbutit o primă jumătate de oră fantastică, aceasta fiind completată şi de pasa decisivă pentru al treilea gol, marcat de Kuzmanovici“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS