28.2 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportCFR, ultima reprezentaţie în Liga Campionilor

CFR, ultima reprezentaţie în Liga Campionilor

Ardelenii lui Trombetta îşi încheie aventura europeană cu partida cu Chelsea, nemaiavând nici o şansă de calificare, spre deosebire de adversara sa care în cazul unui succes va juca în optimi.

CFR Cluj îşi va lua „la revedere“ de la Liga Campionilor în această seară, odată cu disputarea meciului cu Chelsea Londra, programat pe unul dintre „templele“ fotbalului englez, „Stamford Bridge“. Ardelenii se vor despărţi totodată şi de Eugen Trică, aflat la ultima partidă în tricoul „feroviarilor“ înaintea transferului la gruparea cipriotă Anorthosis Famagusta. Echipa lui Maurizio Trombetta va juca doar pentru palmares la Londra, pierzând orice şansă de a mai accede în optimile de finală ale competiţiei, şi va avea în faţă o formaţie care are nevoie de victorie pentru a trece de grupe. Declaraţiile făcute de componenţii celor două tabere înaintea partidei ne fac să credem că vom avea de-a face cu un meci spectaculos. „Dacă nu batem pe CFR, plec de la echipă“, a spus antrenorul englezilor, Felipe Scolari, după meciul din etapa trecută cu Bordeaux (1-1). „Avem şanse să obţinem un rezultat mare, pentru că acum nu mai apasă nici un fel de presiune asupra noastră“, au spus la unison mai mulţi jucători ai CFR-ului înaintea plecării spre capitala Angliei.

La Cluj a fost 0-0

Cele două echipe s-au mai aflat faţă în faţă şi în luna septembrie, la Cluj, în etapa a doua a fazei grupelor Ligii Campionilor. Partida s-a terminat atunci la egalitate, 0-0, acesta putând fi considerat al doilea rezultat ca importanţă din istoria CFR-ului, după victoria de la Roma. Clujenii puteau atunci chiar să câştige, având ocazii mai mari de a înscrie decât englezii, în memoria suporterilor din Gruia rămânând şutul expediat de Trică în bară, în repriza secundă.
Echipa lui Trombetta şi-a surprins atunci adversara, care s-a mulţumit cu rezultatul de egalitate consemnat pe tabelă, după cum a declarat şi antrenorul Scolari la finalul celor 90 de minute. Până atunci, Chelsea Londra nu mai întâlnise nici o adversară de la noi din ţară, cu toate că istoria competiţiilor europene consemnează numeroase dueluri anglo-române.

Ar fi dureros dacă am câştiga la Londra

Cu toate că, dacă CFR Cluj ar obţine o victorie pe „Stamford Bridge“, ar scrie o pagină frumoasă în istoria clubului, fundaşul Andre De Sousa susţine că ar fi dureros un succes la Londra deoarece clujenii nu mai au şanse de calificare. „Ne dorim să realizăm o surpriză şi pentru asta vrem cel puţin un egal în meciul cu Chelsea. Totuşi, cred că ar fi dureros să câştigăm, când ne gândim că asta nu ne ajută la nimic“, a declarat apărătorul brazilian. Colegul său, Gabi Mureşan, visează şi el la o surpriză în deplasarea de la Londra. „În fotbal surprize s-au mai văzut, au mai fost, chiar foarte multe. Mergem în Anglia cu speranţa că putem face o surpriză“, a adăugat mijlocaşul feroviarilor.

Liga Campionilor, etapa a 6-a

Grupa A: Chelsea – CFR Cluj, AS Roma – Bordeaux, Clasament: 1. AS Roma 9p, 2. Chelsea 8p, 3. Bordeaux 7p, 4. CFR Cluj 4p. Grupa B: Panathinaikos – Anorthosis, Werder Bremen – Internazionale. Clasament: 1. Inter 8p, 2. Panathinaikos 7p, 3. Anorthosis 6p, 4. Werder Bremen 4p. Grupa C: Basel – Sporting, Barcelona – Şahtior. Clasament: 1. FC Barcelona 13p, 2. Sporting 9p, 3. Şahtior 6p, 4. FC Basel 1p. Grupa D: PSV – Eindhoven, Olympique Marseille – Atletico Madrid. Clasament: 1. Atletico 11p, 2. Liverpool 11p, 3. Marseille 3p, 4. PSV Eindhoven 3p.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS