19.4 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFC Drobeta are planuri mari

FC Drobeta are planuri mari

Clasarea pe locul secund la finalul turului i-a făcut pe oficialii echipei FC Drobeta să se gândească serios la cum vor aborda returul. „Am terminat pe locul doi, loc promovabil. După victoria de la Arad, în faţa unei contracandidate la promovare, avem tot dreptul să ne gândim la accederea pe prima scenă a fotbalului românesc“, a afirmat optimist preşedintele clubului severinean, Vasile Mănescu.
FC Drobeta se află printre grupările contactate de federaţie pentru depunerea documentaţiei de licenţiere pentru Liga I. Conform regulamentului FRF, echipele clasate pe primele cinci locuri în cele două serii ale ligii secunde la terminarea turului trebuie să depună în primăvară actele necesare pentru obţinerea licenţei.
Cluburile care nu depun documentaţia menţionată, chiar dacă se clasează pe primele două locuri la finalul campionatului, pierd dreptul de evolua în primul eşalon. Pentru a juca în Liga I, echipele trebuie să îndeplinească foarte multe criterii, printre care şi acela al unui stadion modern. Motiv pentru care preşedintele Mănescu s-a prezentat ieri la sediul FRF pentru a primi detalii cu privire la întocmirea dosarului de licenţiere.
Gruparea patronată de Cristian Burci şi Jean Ionică şi-a disputat ultimele jocuri de pe teren propriu la Motru, deoarece stadionul „Municipal“ din Severin a intrat într-un amplu proces de modernizare, care va include şi înlocuirea gazonului, acţiune ce se va încheia la sfârşitul lunii aprilie a anului viitor.
„Am discutat zilele trecute cu cei care se ocupă de stadion şi mi-au spus că nu vor să grăbească însămânţarea gazonului, fiindcă nu ştiu dacă vremea va fi prielnică. Sper ca la sfârşitul lunii aprilie sau începutul lunii mai să putem beneficia de un stadion modern, cu un gazon de calitate“, a precizat primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Constantin Gherghe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS