11.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăSportDănănae, integralist la naţională

Dănănae, integralist la naţională

Noul Negrilă al Craiovei ar putea prinde naţionala mare foarte curând, Piţurcă având nevoie urgent de fundaşi laterali.

Victor Piţurcă vrea sânge proaspăt la naţională, motiv pentru care a strâns în aceste zile la Mogoşoaia cei mai buni fotbalişti din Liga I. Aceştia au încercat să-l convingă pe selecţioner în amicalul de miercuri cu selecţionata Under 21 (scor 3-1), dar şi ieri, contra Stelei, că pot fi o soluţie pentru prima reprezentativă. România s-a impus clar, deşi la pauză a fost condusă cu 1-0. Arthuro a deschis scorul în minutul 33, deşi tricolorii au avut prima mare ocazie de gol, în minutul 19, când Goga a ratat singur cu Zapata.
Repriza a doua a început excelent pentru selecţionata divizionară, care a punctat de două ori în cinci minute, prin Gigel Bucur, şi a trecut în avantaj. Bicfalvi (’64) a mărit avansul trupei lui Piţurcă, iar Bucur (’74) a închis tabela, înscriind după o centrarea bună a lui Dănănae.
Craioveanul a jucat tot meciul fundaş dreapta, Victor Piţurcă încercând să se convingă dacă noul Negrilă poate fi de ajutor tricolorilor în actuala campanie de calificări. Celălalt fundaş lateral, timişoreanul Lotovlevic, a fost şi el integralist, semn că selecţionerul caută cu disperare apărători de bandă. Mijlocaşul Ştiinţei, Andrei Prepeliţă, şi Mădălin Ciucă, fostul căpitan al grupării din Bănie, ajuns între timp la Gloria Bistriţa, au fost şi ei titulari, în timp ce alt alb-albastru, Valerică Găman, a intrat în repriza a doua.

Alex, rezervă la naţionala tatălui

Antrenorul Stelei, Dorinel Munteanu, a fost trecut pe foaia de joc pentru acest meci, el cerându-i permisiunea selecţionerului Victor Piţurcă pentru a face acest lucru. Antrenorul roş-albaştrilor a intrat pe teren în minutul 52 al partidei, atunci când l-a înlocuit pe portughezul Tiago. Tehnicianul Stelei s-a remarcat în minutele pe care le-a jucat cu pasele lungi trimise spre „coechipierii“ săi.
Singurii care nu au evoluat nici un minut, deşi erau trecuţi pe foaia de joc, au fost Bogdan Stancu, de la Steaua, respectiv Alexandru Piţurcă, de la reprezentativa României. Ultimul a avut însă motive să zâmbească, atunci când Gigi Becali, prezent la loje, a strigat la el anunţându-l că îl va readuce din primăvară printre stelişti. „Dintre jucătorii de la Steaua, cel mai mult mi-a plăcut Dorinel“ a fost concluzia patronului din Ghencea.
După această acţiune, Piţurcă s-a declarat mulţumit de atitudinea jucătorilor convocaţi, considerând că pot face pasul la naţionala mare în scurt timp. „Am făcut o primă repriză mai puţin reuşită şi o a doua foarte bună. Am folosit absolut toţi jucătorii în acest minicantonament şi mă declar mulţumit de comportamentul lor, de modul în care s-au implicat şi de dorinţa lor de a juca la echipa naţională. Sper să se pregătească bine în continuare, să joace la fel cum au făcut-o până acum şi să facă pasul la prima reprezentativă. Nu m-a interesat rezultatul, dar când Steaua a jucat cu prima echipă ne-a condus. Unii dintre jucători au deja locul acontat la naţională, cum ar fi Pantilimon, Tănase, Ropotan sau Găman“, a spus Victor Piţurcă.
Selecţionerul a dezvăluit că după amicalul cu Croaţia, din luna februarie, va încerca să perfecteze un meci cu o echipă din prima ligă croată, pentru a le da şansa tinerilor care au fost convocaţi acum să dispute o partidă internaţională. „Sper ca anul viitor să fie mult mai bun, pentru că urmează cel mai important moment din preliminarii, dubla cu Serbia şi cu Austria“, a încheiat Piţurcă.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII