12.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSteaua, victimă aproape sigură la München

Steaua, victimă aproape sigură la München

Bayern nu concepe să nu câştige meciul din această seară cu „Cenuşăreasa“ Grupei F a Ligii Campionilor, dar bucureştenii în frunte cu antrenorul Dorinel Munteanu nu şi-au pierdut optimismul.

Steaua îşi joacă la München ultima şansă de a mai prinde locul al treilea în Grupa H a Ligii Campionilor, în faţa unei echipe căreia este greu să-i rezişti pe propriul stadion „Allianz Arena“. Bucureştenii vin după o serie neagră de 12 meciuri consecutive fără victorie, ultimul semieşec al echipei lui Dorinel Munteanu fiind egalul fără goluri de la Craiova. Şi în Liga Campionilor, Steaua traversează o perioadă de criză de doi ani, ultimul succes al grupării din Ghencea fiind consemnat tocmai în toamna lui 2006, 4-1 la Kiev.
Elevii lui Dorinel Munteanu au un singur punct în Grupa F a competiţiei, după patru meciuri jucate, iar o înfrângere sau chiar un egal la München îi poate scoate din cursa pentru locul trei. De partea cealaltă, Bayern este ca şi calificată în optimile Ligii Campionilor, având opt puncte, la fel ca şi lidera grupei, Lyon. Cele două formaţii s-au mai întâlnit în toamnă, pe 17 septembrie, la Bucureşti, când bavarezii s-au impus la limită, cu 1-0, prin golul marcat de Van Buyten (’14).

Dorinel este optimist

În precedentele şase partide jucate de Steaua în Germania, în cupele europene, bucureştenii nu au câştigat niciodată. Singurele performanţe notabile au fost două egaluri (0-0) înregistrate pe terenul lui Bayern München şi Hertha Berlin, în 1972 şi 2005, ambele în Cupa UEFA. Cu toate acestea, antrenorul Dorinel Munteanu nu şi-a pierdut optimismul.
„Ştiu că suntem cotaţi cu şansa a doua, dar trebuie să-i fac pe băieţi să înţeleagă că în fotbal orice este posibil. Ei trebuie să realizeze că eu aştept de la ei o victorie, chiar dacă jucăm pe terenul lui Bayern. Vreau să-i contrazicem pe cei care se gândesc că mergem la München ca mieii la tăiere, doar ca să ne prezentăm“, a spus Munteanu.
Ultimul jucător român care a înfruntat pe Bayern este atacantul lui Energie Cottbus, Emil Jula, care a jucat sâmbătă pe „Allianz Arena“. Acesta i-a sfătuit pe stelişti să renunţe la stilul lor precaut şi la tactica defensivă pentru a ataca.
„În primul rând, să nu evolueze defensiv, cum am făcut noi. Ne-am băgat cu fundul în poartă şi am plecat cu sacul plin de goluri. Dacă nu atacă, n-au nici o şansă. Noi am deschis repede scorul, dar la doar câteva minute Ribery a transformat impecabil o lovitură liberă. Apoi, bavarezii au făcut instrucţie cu noi“, a declarat Jula, a cărui echipă a fost învinsă cu 4-1 la München în campionatul Germaniei.

Lipseşte Kapetanos

Dorinel Munteanu nu se va putea baza la München pe atacantul Kapetanos, care s-a accidentat tocmai când dădea semne că-şi revine după o perioadă nefastă. Va reveni, în schimb, mijlocaşul la închidere Ovidiu Petre, refăcut după o accidentare. Dorinel Munteanu intenţionează să-l folosească şi pe columbianul Toja, pe postul de mijlocaş stânga, în locul lui Semedo, ieşit din formă.
„Toja este mijlocaş stânga. Pe acest post cred că dă cel mai bun randament. Ştiu că la naţională a evoluat ca mijlocaş central şi că a jucat circa 75 de minute. Va fi în lot pentru meciul cu Bayern şi voi decide la ora meciului dacă va juca“, a spus Dorinel Munteanu.
Fundaşul argentinian al lui Bayern, Demichelis, ar putea rata meciul cu Steaua din Liga Campionilor din cauza unei accidentări suferite în meciul cu Cottbus. Antrenorul Jürgen Klinsmann se va putea baza însă pe Podolski, revenit după o perioadă în care a acuzat dureri la genunchi.

Liga Campionilor, etapa a 5-a

În cea mai importantă competiţie intercluburi se joacă în această seară opt partide, după următorul program: Grupa E: Villarreal – Manchester, Aalborg – Celtic. Clasament: Manchester 8p, 2. Villarreal 8p, 3. Celtic 2p, 4. Aalborg 2p. Grupa F: Fiorentina – Lyon, Bayern – Steaua. Clasament: 1. Bayern 8p, 2. Lyon 8p, 3. Fiorentina 3p, 4. Steaua 1p. Grupa G: Arsenal – Dinamo Kiev, Fenerbahce – FC Porto. Clasament: 1. Arsenal 8p, 2. FC Porto 6p, 3. Dinamo Kiev 5p, 4. Fenerbahce 2p. Grupa H: BATE Borisov – Real Madrid, Zenit – Juventus. Clasament: 1. Juventus 10p, 2. Real Madrid 6p, 3. Zenit 4p, 4. BATE 2p. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII