17.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii vor să se menţină pe val

Pandurii vor să se menţină pe val

Farul Constanţa – Pandurii Târgu Jiu

Stadion „Farul“, astăzi, ora 17.00 (GSP TV).

Formaţii probabile:

Farul: Curcă – Maxim, Farmache, Rastovac, Mendy – Băcilă, Pătraşcu, Cruceru, Cl. Voiculeţ – Alibec, Chico. Antrenor: Ion Marin.

Pandurii: Mingote – Popete, Rusu, Chibulcutean, Cardoso – Ghindeanu, Vancea, Fl. Stângă, D. Orac – I. Iordache, Al. Piţurcă. Antrenor: Sorin Cîrţu.

Vor arbitra: S. Corpodean – G. Szabo, I. Szekely.

Formaţia Pandurii Târgu Jiu nu a mai pierdut de trei etape în Liga I, reuşind la mijlocul săptămânii să se califice şi în sferturile de finală ale Cupei României, în timp ce adversara sa, Farul Constanţa, nu s-a mai întâlnit cu succesul în ultimele zece etape şi ocupă primul loc retrogradabil. Gorjenii au un avantaj de patru puncte înaintea partidei cu Farul, pe care speră să-l menţină şi chiar să-l majoreze.

Antrenorul pandurilor, Sorin Cîrţu, revine pe banca tehnică după ce şi-a ispăşit suspendarea de o etapă la Piteşti şi speră ca elevii săi să nu acuze oboseala jocului cu Craiova. „Vreau să cred că nu există o stare de oboseală la echipă, dar vom vedea la meci cum se vor descurca băieţii. Adversarii noştri nu au jucat la mijlocul săptămânii. Mergem la Farul să ne jucăm şansa. Dacă va fi egal, asta este. Important e să acumulăm punct sau puncte. Succesul cu Craiova trebuie să-i mobilizeze şi mai mult pe băieţi şi trebuie folosit în plan psihic, pentru că victoriile aduc victorii“, a declarat Cîrţu.

Problemele de lot ale pandurilor se înmulţesc, pe lunga listă de indisponibilităţi adăugându-se alt nume, Alin Rus. „Rus nu va juca pentru că la meciul cu Universitatea a suferit o accidentare serioasă. Are smulgere de ligamente la gleznă, deja i s-a pus piciorul în ghips şi va sta două săptămâni. Este o pierdere importantă, însă nu avem ce face. Şi Mingote acuză unele probleme, dar voi vedea până la ora de start a meciului pe cine pot să mă bazez“, a mai spus Cîrţu.

Ion Marin: Punctele sunt vitale pentru noi

 

Antrenorul formaţiei Farul Constanţa, Ion Marin, conştientizează că o victorie contra pandurilor ar putea da un plus de moral fotbaliştilor săi, care nu au mai câştigat de zece etape. „Am încredere în lot şi în jucători că vor lupta pentru cele trei puncte, care ar însemna speranţă şi încredere pentru următoarea partidă cu Otopeni. Cele trei puncte sunt vitale pentru noi. Din fericire, putem alinia un prim unsprezece matur datorită revenirilor lui Maxim şi Chico. Sper ca şi Gosic să fie recuperat complet. Aveam nevoie de jucători care să fie în stare să evolueze în stres, pentru că nu este uşor când ai -9 la adevăr“, a spus Ion Marin.

Tehnicianul speră să profite de oboseala gorjenilor acumulată în meciul de Cupă şi de drumul lung până la Constanţa. „Au jucat în Cupa României şi au drum lung de făcut până la Constanţa, însă Pandurii Târgu Jiu este o echipă care joacă dezinvolt, care marchează când nu te aştepţi, avându-l pe Iordache cu o tehnică bună şi pe Piţurcă un fotbalist inspirat“, a mai spus Marin.

Partidele disputate în Liga I între Pandurii şi Farul nu s-au încheiat niciodată la egalitate, dar întotdeauna au fost echilibrate. Gorjenii şi-au trecut două victorii în cont, 1-0 la Târgu Jiu, în sezonul 2006-2007, şi 2-1 la Constanţa, campionatul trecut, în timp ce Farul s-a impus de patru ori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS