17 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTricolorele au plecat în China

Tricolorele au plecat în China

Echipa naţională de handbal feminin a României are ca obiectiv cucerirea unei medalii la Olimpiada de la Beijing.

Naţionala de handbal feminin a României a plecat ieri-dimineaţă în China, acolo unde va participa la Jocurile Olimpice. Elevele lui Gheorghe Tadici şi Dumitru Muşi au ca obiectiv cucerirea unei medalii, acesta fiindu-le trasat celor doi tehnicieni încă de acum patru ani. În prima fază, cea a grupelor, tricolorele vor da piept cu Kazahstan, China, Franţa, Angola şi Norvegia şi vor încerca să se claseze pe primul sau al doilea loc, pentru a evita Rusia în următoarea etapă a Jocurilor Olimpice.
Lotul României care va participa la Beijing este format din: Luminiţa Dinu, Tereza Pîslaru, Talida Tolnai – portari; Valentina Elisei Ardean, Ramona Maier, Adriana Nechita Olteanu – extreme; Ionela Stanca, Florina Bîrsan – pivoţi; Narcisa Lecuşanu, Aurelia Brădeanu, Carmen Amariei, Valeria Beşe, Mihaela Senocico, Cristina Neagu şi Adina Meiroşu – linia de 9 metri.

„Dorim să vă prezentăm medalii“

Cu prilejul Jocurilor Olimpice, selecţionerul Gheorghe Tadici îşi va încheia contractul pe care l-a semnat cu Federaţia Română de Handbal şi speră să le facă românilor o nouă mare bucurie după medalia de argint cucerită la Mondialele din Rusia, acum trei ani. Ex-chimistul este optimist înainte de Olimpiadă: „Ne dorim să obţinem rezultate mai bune decât am avut până acum la competiţiile internaţionale. Vreau să le mulţumesc tuturor antrenorilor şi preşedinţilor de cluburi din România, pentru că handbalul feminin a devenit unul dintre cele mai importante sporturi pe echipe ale ţării. Sperăm să ne autodepăşim la acest eveniment, Olimpiada. Cu puţin noroc, dorim să vă prezentăm medalii“, a spus Tadici.

Gaţu vrea revanşa în faţa Rusiei

Preşedintele FR de Handbal, Cristian Gaţu, îşi doreşte o revanşă contra Rusiei în marea finală de la Beijing. „Jucătoarele sunt pregătite şi au gândul numai la o medalie. Eu le doresc pe cele mai strălucitoare, dar socotelile de acasă nu se potrivesc cu cele din târg. Să vedem ce este acolo. Sperăm să fie în formă maximă la ora primului meci. Dacă nu ieşim din grupe, avem luate bilete numai de dus, nu ne mai întoarcem în România. Însă nu se pune problema asta. Fetele vor o medalie, după toate eforturile făcute. Mă gândesc la antrenamente şi la performanţele anterioare, la faptul că ar fi frumoasă o finală România – Rusia“, a afirmat Gaţu.

„O medalie olimpică merită orice sacrificiu“

Jucătoarea Oltchimului Vali Beşe va fi portdrapelul delegaţiei României la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice din China şi crede că tricolorele pot face istorie la acest turneu final: „Mă onorează că eu voi purta drapelul. De asemenea, este o onoare pentru echipa de handbal feminin. Mergem în China pentru a cuceri o medalie şi acest obiectiv merită orice fel de sacrificiu. Suntem plecate de acasă de o lună, dar familiile noastre deja s-au obişnuit cu un astfel de program“, a spus Beşe.
Aceasta a comentat şi lipsa de la Olimpiadă a colegei sale de la Oltchim, Steluţa Luca: „A fost decizia ei de a se retrage de la naţională şi o respectăm. Noi, celelalte fete, vom încerca să suplinim această absenţă şi să ne facem datoria pe teren“, a punctat Beşe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU