22.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăSportJoaquim Teixeira are ambiţii mari

Joaquim Teixeira are ambiţii mari

Achiziţiile grupării gorjene s-au antrenat în weekendul trecut la Târgu Jiu, iar astăzi vor fi prezentate oficial împreună cu staff-ul tehnic.

Conducerea clubului Pandurii Târgu Jiu va prezenta astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, cele zece achiziţii din această iarnă, portarii Pedro Mingote şi Jose Moreira, şi jucătorii de câmp, Alexandre Cardoso, Marco Soares, Jessui Silva, Jose Anilton, Carlos Pedro Carvalho de Sousa, Ibon Perez Arrieta, Wandeir Oliveira şi Fabio Nunes. Cu excepţia lui Arrieta, aşteptat astăzi, ceilalţi nouă s-au pregătit deja în week-end la Târgu Jiu sub conducerea lui Teixeira şi sub privirile câtorva curioşi care au insistat să se fotografieze cu cei mai cooperanţi dintre nou-veniţi. Antrenorul Joaquim Teixeira a mizat pe aceşti jucători, fiind presat de locul ocupat de Pandurii în clasament, alegerile sale fiind altele dacă această campanie de transferuri s-ar fi derulat la începutul sezonului. „Piaţa de jucători iarna este foarte diferită de cea din vară. Am luat aceşti jucători deoarece cluburile din Portugalia i-au cedat dintr-o relaţie amicală pe care o avem cu ele. I-am ales întrucât antrenorii lor erau prietenii mei şi am încredere în ei. Dacă ar fi fost la începutul campionatului, alegerile mele erau altele. Cunosc anumiţi fotbalişti care au fost sau sunt la Cluj şi care au fost şi jucătorii mei şi puteau ajunge la noi. Iar dacă ei evoluează acum în România la clubul de pe primul loc, înseamnă că Pandurii putea fi mai puternică dacă avea jucători de acelaşi gen. Eu vreau ca echipa să fie la anul şi mai bună şi să ţintească spre orizonturi mai înalte“, a spus Teixeira.

Cei şapte jucători de câmp au efectuat un program lejer de încălzire cu preparatorul fizic, iar cei doi portari s-au pregătit cu antrenorul Alfredo Castro, pe terenul sintetic, Teixeira neimplicându-se în antrenament. De altfel, acesta a părăsit şedinţa de pregătire împreună cu preşedintele Marin Condescu, care i-a prezentat o casă în oraş. Tehnicianul lusitan a refuzat să locuiască la bloc, solicitând o casă cu grădină pentru tot staff-ul său. Brazilienii din lotul pandurilor, dar şi unii portughezi au fost uimiţi să vadă pentru prima dată zăpadă, fiind curioşi să o atingă. Jessui şi Cardoso au spus că au văzut zăpada doar la televizor, însă nu va fi o problemă pentru ei adaptarea la clima din România.

 

Nemulţumit de terenuri

 

Însoţiţi de oficiali ai clubului, tehnicienii portughezi au ţinut să vadă condiţiile de lucru din următoarele patru luni, vizitând baza sportivă din Târgu Jiu la câteva ore de la sosirea în oraşul lui Brâncuşi. Antrenorul Joaquim Teixeira s-a declarat nemulţumit de calitatea terenurilor cu iarbă, însă a fost impresionat de terenul sintetic.

„Am dorit neapărat să văd terenurile pentru că eram nelămurit în ceea ce priveşte condiţiile de pregătire. Este o suprafaţă foarte moale, cu multă apă, şi e greu să ne antrenăm, dar sperăm că se va mai usca“, a spus Teixeira. Acestuia i s-a explicat faptul că terenurile au fost acoperite cu zăpadă, oficialii clubului apreciind că acestea vor fi practicabile în scurt timp, dacă vremea se va menţine frumoasă şi în următoarele zile.

 

Bălăeţ nu este hotărât să meargă la Vâlcea

 

Deoarece echipa Pandurii are în prezent patru portari, Robert Bălăeţ va fi cel sacrificat, acesta urmând să fie împrumutat la CSM Vâlcea până în vară. Ibrahim Dossey rămâne la Târgu Jiu în următoarele luni, dar nu i se va mai prelungi contractul la finalul acestui sezon, când expiră înţelegerea cu clubul gorjean. Deşi ar dori să continue la Pandurii, Bălăeţ se simte onorat de interesul echipei din Vâlcea, cu care ar putea reuşi a doua promovare în Liga I.

„Nu am discutat cu cei de la Vâlcea, dar dacă mă vor acolo sunt onorat de ofertă. Mă voi gândi în aceste zile, însă probabil că voi accepta pentru că îmi doresc a doua promovare în Liga I, după ce am reuşit cu Pandurii acest lucru“, a declarat Bălăeţ. CSM Vâlcea mai are în lot un portar de la Pandurii, juniorul Râmniceanu, folosit titular de antrenorul Bondrea în majoritatea meciurilor din tur.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS