15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCruyff îl susţine pe Van Basten

Cruyff îl susţine pe Van Basten

Fostul internaţional Johan Cruyff susţine că este regretabil faptul că selecţionerul Marco van Basten va pleca după Euro 2008.
„Este regretabil că Marco şi Van’t Schip vor demisiona din posturile lor după Campionatul European. Pe de altă parte, este de înţeles. Dacă faci acelaşi lucru timp de patru ani, ai nevoie de altceva. Nu pot decât să mă gândesc cu respect la mandatul lor. Au câteva realizări impresionante. Criticii se concentrează asupra nivelului jocului şi cu greu pot să înţeleg acest lucru. Câteodată, să fii selecţioner este extrem de frustrant“, a scris Cruyff într-un editorial publicat de cotidianul De Telegraaf.
 Cruyff este de părere că jocul echipei naţionale reflectă nivelul scăzut al fotbalului olandez. „În ultimii ani am regresat considerabil. Din păcate, doar câteva persoane realizează acest lucru şi atâta timp cât vom ţine ochii închişi va fi şi mai rău. Între timp, experţii se ocupă cu aflarea răspunsului la întrebarea 4-4-2 sau 4-3-3. În timp ce echipa naţională este cap de serie la Campionatul European, aproape toate cluburile olandeze au fost deja eliminate din cupele europene“, a scris fostul Balon de Aur, care crede că fotbalul olandez la nivel de club trece printr-o perioadă de criză.
Marco van Basten şi-a anunţat recent decizia de a nu mai continua pe banca tehnică a naţionalei Olandei după Campionatul European din vară, unde batavii fac parte din Grupa C, alături de România, Italia şi Franţa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS