17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRomânia va juca finala

România va juca finala

Marea absentă de la Campionatul Mondial din Franţa crede că tricolorele se pot bate pentru titlul mondial.

Valentina Ardean Elisei este marea absentă a mondialelor de handbal feminin din Franţa, care debutează duminică. Declarată cea mai bună extremă stânga din lume acum doi ani, în Rusia, „Alice“ nu-şi va putea apăra titlul din cauza unei accidentări mai vechi, care a recidivat la Trofeul Carpaţi de la Cluj Napoca. Elisei spune că le va ţine pumnii colegelor şi că vede România în marea finală.

– Valentina, cât de greu îţi va fi să vezi mondialele în faţa televizorului?
– Foarte greu. Voi vedea Campionatul Mondial cu piciorul în ghips şi voi sta aşa până când fetele se vor întoarce din Franţa. Mă doare sufletul că nu voi fi în teren, să ajut echipa, dar nu am ce face. Nu pot să joc, întrucât mă doare piciorul. Decât să fac deplasarea şi să nu pot ajuta naţionala, mai bine merge altă jucătoare aptă, care poate face mai multe lucruri utile. Sper să revin cât mai repede, să fiu utilă şi la Oltchim, şi la echipa naţională.
– Cât de departe crezi că poate ajunge România?
– Cred că fetele se vor întoarce victorioase, că vor juca marea finală. Le voi ţine pumnii, sunt cu sufletul alături de ele. Am vorbit în permanenţă cu ele şi cu cei doi antrenori, le voi suna şi în Franţa pentru a le ura baftă.
– Care crezi că este cel mai periculos adversar de la mondiale?
– Sunt mulţi adversari periculoşi, dar totul depinde de noi. Când prinde o zi bună, România nu poate fi oprită de nimeni. Orice adversar trebuie tratat, însă, cu maximă seriozitate, orice naţională este capabilă de surprize. Oricum, România are valoare şi fetele trebuie să joace la un nivel ridicat pentru a-i bucura, din nou, pe români, înainte de sărbătorile de iarnă.
– Crezi că am scăpat de complexul rusesc?
– Eu zic că da, mai ales că la Supercupa Europei Oltchim a învins cele două mari puteri din Rusia, Zvezda şi Lada Togliatti.
– Eşti în ultimele şase luni de contract cu Oltchim, ai luat o decizie în privinţa semnării unei noi înţelegeri?
– Sinceră să fiu, nu mă gândesc la acest lucru acum. Mă concentrez asupra recuperării, vreau să fiu aptă de joc cât mai repede. Oricum, la Vâlcea m-am simţit excelent, nu exagerez când spun asta. Oltchim este un club profesionist, serios, care s-a achitat de tot ce mi s-a promis. Rezultatele pe care le-am obţinut au fost foarte bune, de la câştigarea Cupei Cupelor şi a Supercupei Europei, până la calificarea în faza următoare a Ligii Campionilor. De oraşul Râmnicu Vâlcea m-am îndrăgostit, iar suporterii sunt minunaţi, mereu au fost alături de noi, este o plăcere să joci în Sala „Traian“ cu tribune arhipline.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU