21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportGorjenii contează doar pe victorie

Gorjenii contează doar pe victorie

Pandurii – Gloria Bistriţa
Stadion
„Municipal“, astăzi, ora 14.00 (Telesport).
Formaţii probabile:
Pandurii: Dossey – Jackson, Rusu, Chibulcutean, Djakpa – Stromajer, D. Orac, Fl. Stângă, I. Iordache – L. Mihai, Al. Piţurcă. Antrenor: Eugen Neagoe.
Gloria: Tătăruşanu – D. Matei, Abrudan, Frăsinescu, M. Rus – L. Pârvu, Danciu, Sepsi, Dobre – Tilincă, Hadzibulic. Antrenor: Ovidiu Sabău.
Vor arbitra: Al. Deaconu – M. Nagy, Ed. Ungureanu.

Pandurii Târgu Jiu nu s-a „împiedicat“ niciodată de Gloria Bistriţa pe „Municipal“ în scurta istorie a grupării gorjene în Liga I şi speră să nu o facă nici acum. Succesul dorit de olteni ar fi primul după trei luni, timp în care „pandurii“ au înregistrat şapte înfrângeri şi patru remize. Acum două sezone, formaţia din Târgu Jiu obţinea cu Gloria Bistriţa prima victorie în Liga I după şase înfrângeri consecutive.
Preşedintele Condescu crede că nici de această dată victoria nu va scăpa echipei sale: „Nu întâmplător am bătut Bistriţa de fiecare dată la Târgu Jiu. Am mai avut un meci cu Gloria într-un moment dificil, după şase înfrângeri, şi am spus că pentru noi campionatul începe cu acel joc. Acum avem 14 puncte şi nu mai este problema de atunci. Nu va fi uşor cu Gloria Bistriţa, dar eu sunt convins că vom câştiga şi vom scăpa de necazul în care suntem“.
Pentru antrenorul Eugen Neagoe nu ar fi un capăt de ţară dacă echipa sa nu învinge, dar speră totuşi să-şi adjudece toate punctele. „Nu iau în calcul un egal. Nu ar fi un dezastru nici o remiză, dar contez doar pe victorie. Cheia succesului e pe teren. Bistriţa joacă fotbal. Asta va încerca să facă şi cu noi. Sper să reuşim un joc mai bun decât ei şi să ne impunem“, a declarat Neagoe. 

Vancea lipseşte cu Gloria

Tehnicianul oltean se vede nevoit să improvizeze pe postul de închizător din cauza absenţei lui Vancea, suspendat. Păcurar îşi amână încă o săptămână revenirea pe gazon, iar Adi Popescu şi Vasilache vor fi apţi abia la anul. Antrenorii „pandurilor“ îşi asumă vina pentru perioada îndelungată de recuperare a celor accidentaţi, în special a lui Păcurar, care nu a mai evoluat din 31 august. „Ne-am pus speranţe că vom putea conta mai repede pe jucătorii accidentaţi, dar nu a fost aşa. Una dintre cauze este că ne-am grăbit puţin cu ei, am forţat intrarea lor şi accidentările au recidivat. Păcurar va fi apt, probabil, în partida de campionat cu Universitatea Cluj. Sperăm să nu mai intervină şi suspendări, pentru că avem jucători cu trei cartonaşe galbene“, a spus Neagoe.
Dossey este refăcut şi va reveni, probabil, în primul unsprezece, la fel ca Ilie Iordache şi Rusu, ultimul fiind de acum înainte titular în centrul defensivei, după ce Rus a fost exclus din lot. „Geană“ speră ca episodul excluderilor lui Guso şi Rus să fie un exemplu de luat în seamă pentru cei care vor intra pe teren, aceştia având datoria să scoată echipa din criză. „Prin ambiţia şi dăruirea de care am dat dovadă sper să câştigăm şi să ieşim din această pasă proastă. Din păcate, avem probleme de efectiv în continuare, dar cei care vor intra în teren trebuie să demonstreze că au valoare, sunt jucători buni pe care noi ne-am bazat“, a încheiat Eugen Neagoe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS