15.1 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăSportRoger Federer, lider absolut

Roger Federer, lider absolut

Elveţianul Roger Federer a reuşit performanţa să se menţină timp de 200 de săptămâni la rând pe primul loc în tenisul mondial, locul întâi fiind dobândit de pe 2 februarie 2004, după a doua victorie obţinută într-un Grand Slam la Openul Australiei. „Extraterestrul“ a doborât, anul acesta, pe 26 februarie, recordul deţinut de Jimmy Connors, care a stat confortabil în fotoliul de lider ATP timp de 160 de săptămâni. În topul celui mai mare număr de săptămâni pe primul loc, Roger Federer este al patrulea, după Pete Sampras (286), Ivan Lendl (270) şi Connors (268).
În cei patru ani de supremaţie, Roger Federer a câştigat 41 de turnee dintr-un total de 65, şi 10 titluri de Grand Slam din 12 disputate, ultima sa victorie fiind înregistrată săptămâna trecută, la Mastersul de la Shanghai. Bilanţul elveţianului este de 308 victorii şi 24 de înfrângeri, adică un procentaj de reuşită de 92,8 la sută, şi doar David Nalbandian, Guillermo Canas şi Rafael Nadal, care este numărul doi ATP de 123 de săptămâni, au reuşit să-l bată de mai multe ori în această perioadă.
Următoarele provocări pentru Roger Federer (26 de ani) sunt de a-l depăşi pe Pete Sampras la numărul de turnee de Grand Slam câştigate (14), de a câştiga în sfârşit turneul de la Roland Garros, ultima probă majoră care încă îi rezistă, şi de a deveni campion olimpic la Beijing.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS