13.6 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMarius Ionescu încheie un sezon excelent

Marius Ionescu încheie un sezon excelent

Sportivul oltean nu va mai participa la Campionatul European de cros, preferând să se odihnească după un an plin de concursuri

Atletul craiovean Marius Ionescu (foto) a ocupat locul 9 cu echipa României la concursul de ekiden din Japonia, din oraşul Chiba.
Sportivul oltean nu este mulţumit de rezultatul obţinut: „Am scos un timp foarte slab, 30 de minute şi 10 secunde pe distanţa de 10.000 de metri, faţă de 29 de minute, cât scot de obicei. Nu am pregătit mai deloc concursul acesta pentru că am fost anunţat cu aproape o lună înainte că voi face parte din lotul României“.
Aflat la prima participare la un ekiden, Ionescu a rămas impresionat de organizare şi de cât de popular este concursul în Japonia: „Am alergat printre zgârie-nori, iar pe marginea străzilor din Chiba erau foarte mulţi spectatori care încurajau sportivii. Asiaticii fac foarte multă mişcare şi au un respect aparte faţă de atleţi“. Ekidenul de la Chiba a fost mai diferit faţă de cel de anul trecut, fetele şi băieţii alergând într-o singură cursă mixtă, pe distanţa de 42.915 km. Din echipa României, în afară de Marius Ionescu, au mai făcut parte: Luminiţa Talpoş (Craiova), Ionuţ Enache (Piteşti), Alina Gherasim (Galaţi), Cristi Irimia (Steaua) şi Adriana Pârtea (Steaua). Concursul a fost câştigat de Japonia, ţara gazdă, fiind urmat în clasament de Kenya şi Rusia.

Obiectiv pentru 2008: Beijing

Concursul din Japonia a fost ultimul din acest an pentru Marius Ionescu.
Deşi ar fi avut dreptul să participe la Campionatul European de cros de la începutul lunii viitoare, Marius a preferat să nu meargă la concursul care va fi găzduit de Spania.
„Vreau să mă odihnesc, prefer să nu merg la Europenele de Cros“, a spus elevul lui Cătălin Geapana. În ceea ce priveşte parcursul din 2007, atletul craiovean a strâns multe medalii, la competiţii interne şi internaţionale „Am avut un an bun şi sunt mulţumit de rezultatele obţinute. Am ocupat primul loc la campionatul naţional în sală şi afară, la Balcaniadă, la CN de cros, la Campionatele Universitare, la Cupa Europei, am făcut record de sală la Birmingham şi alte grand-prix-uri câştigate“, rememorează atletul de la CSM Craiova. Cât despre obiectivele pentru anul viitor, Marius ţinteşte „cel puţin o calificare la Jocurile Olimpice de la Beijing“.

Performanţele lui Marius Ionescu în 2007 

-locul I la Campionatul Naţional de cros (noiembrie);
-locul II la Campionatul Naţional de alergare pe şosea (septembrie);
-locul I în proba de 10.000 m la Campionatul Naţional în aer liber (august);
-locul I la Grand Prix în probele de 1.500 şi 5.000 m (mai);
-locul I în proba de 3.000 m la Campionatul Naţional de sală (februarie);
-locul I la Campionatul Balcanic de cros (martie) la individual şi locul III cu echipa României;
-locul 7 în calificările probei de 3.000 m la Campionatul European de sală (martie), dar şi-a stabilit noul record în această probă: 8:06.02;
-locul I în proba de 5.000 m la Campionatul Naţional Universitar (mai);
-locul I în proba de 5.000 m la Cupa Europei (iunie).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII