27.8 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportOlanda a pierdut în Belarus

Olanda a pierdut în Belarus

După ce săptămâna trecută a învins greu pe Luxemburg (1-0), naţionala Olandei a încheiat preliminariile tot cu o prestaţie ruşinoasă, în Belarus, unde a pierdut cu 2-1. Batavii au avut primele ocazii ale întâlnirii de la Minsk, dar Danny Koevermans şi Ryan Babel au tratat cu superficialitate două faze de atac din care puteau să înscrie. Gazdele au replicat prin Korythko şi Aleksandr Hleb, portarul Maarten Stekelenburg fiind la post. În repriza a doua, bieloruşii au reuşit să deschidă scorul prin Bulyga, care l-a învins pe portarul olandez cu un şut pe jos. Giovanni van Bronckhorst şi Van der Vaart au trecut pe lângă egalare, dar cei care au înscris au fost tot bieloruşii, prin Korythko, în minutul 65, din pasa lui Bulyga. Selecţionata pregătită de Marco van Basten a redus din handicap în minutul 89, prin Van der Vaart, care l-a învins pe goal-keeper-ul gazdelor, Yuri Zhevnov, cu un lob. În urma acestui succes memorabil, naţionala Belarusului a urcat de pe locul al şaselea pe poziţia a patra în Grupa G a preliminariilor Campionatului European, din care a făcut parte şi România.

Bulgaria, învingătoare şi în Slovenia

În al treilea meci jucat miercuri seară în Grupa G a preliminariilor Campionatului European, reprezentativa Bulgariei       s-a impus, cu scorul de 2-0, în deplasare, în faţa Sloveniei.
În prima repriză, ambele combatante au avut câteva ocazii de gol, cele mai mari fiind ratate de Martin Petrov de la oaspeţi şi de Andraz Kirm de la gazde. În finalul primei părţi a meciului, Slovenia a rămas în inferioritate numerică, Bojan Jokic fiind eliminat pentru un fault comis asupra lui Hristo Yovov, în postura de ultim apărător. Bulgaria a dominat repriza a doua, dar Handanovic a făcut minuni în poarta slovenilor. Totuşi, în finalul partidei, echipa bulgară a reuşit să puncteze de două ori, prin Georgiev şi Berbatov.
Bulgaria s-a clasat în final pe locul al treilea în Grupa G, la un punct în spatele Olandei, în timp ce Slovenia a terminat pe poziţia a şasea, după Albania.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS