13.3 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăSportNeagoe, întors de jucători

Neagoe, întors de jucători

Antrenorul craiovean a renunţat în două rânduri la banca tehnică a echipei Pandurii Târgu Jiu, însă, de fiecare dată, jucătorii l-au convins să rămână.

Perioada de şapte înfrângeri consecutive a echipei Pandurii Târgu Jiu a fost greu digerată de antrenorul Eugen Neagoe, care a intenţionat în două rânduri să demisioneze de la conducerea tehnică a grupării gorjene. El a renunţat pentru prima dată la post după meciul cu CFR Cluj de pe „Municipal“, când Pandurii înregistrase a patra înfrângere la rând. Când se prefigura a opta înfrângere consecutivă a pandurilor la Arad, unde UTA conducea la pauză cu 3-0, Neagoe a intrat în vestiar şi şi-a anunţat elevii că demisionează. Jucătorii au insistat să rămână în ambele situaţii şi la Arad şi-au dovedit pe teren ataşamentul faţă de antrenor printr-o evoluţie de excepţie, reuşind o remiză nesperată. „Au fost momente când «Geană» a fost tentat să plece, dar noi l-am rugat să rămână. Nu ţine de scaun. A venit în pauza unui meci şi şi-a luat la revedere de la echipă, dar noi nu l-am lăsat să plece. Eugen e un antrenor foarte bun, a făcut treabă bună anul trecut la Pandurii şi va face în continuare. Trebuie lăsat în pace, are şi el presiune pe umeri. Nu e bine să plece pentru că ştie cel mai bine echipa“, a mărturisit căpitanul Florin Stângă.

Moş Crăciun vine şi la Pandurii

Deşi bilanţul ultimelor zece partide este dezamăgitor pentru Pandurii Târgu Jiu, care a reuşit doar trei remize, fotbaliştii grupării gorjene cred că Moş Crăciun nu-i va ocoli în acest an şi le va aduce trei victorii în ultimele patru etape rămase din acest an. „Sunt convins că va veni Moş Crăciun. Suntem o echipă de băieţi serioşi, cuminţi. La alte echipe, dacă aveau zece meciuri fără victorie, se băteau în vestiar sau umblau beţi prin baruri. Am trecut prin astea. Aici e o echipă cuminte. Îşi va întoarce Dumnezeu faţa şi spre noi. Ne-a încercat acum puţin, pentru că după cinci meciuri visam la cupe europene. În viaţă trebuie să-ţi vezi lungul nasului. Trebuie să aveţi încredere în noi, această echipă este simbolul oraşului. Dacă vom aborda cu ambiţie şi determinare meciul de la Mioveni, vom obţine un rezultat pozitiv şi sper să continuăm aşa şi la meciurile care vor urma. Vom câştiga şi cu Bistriţa şi Cluj, se vor linişti apele şi toţi vom gândi mai pozitiv. Sper să fie cum a fost la începutul campionatului. Vreau trei victorii în ultimele patru etape“, a declarat căpitanul Florin Stângă.

Obiectivul, salvarea de la retrogradare

Deşi conducerea clubului Pandurii Târgu Jiu a fixat ca obiectiv în acest sezon clasarea pe locurile cinci-opt, obiectivul pandurilor în prezent este salvarea de la retrogradare. „Prin prisma locului din clasament, suntem în hora retrogradării. Sperăm ca la sfârşitul anului să nu mai fim. Important e fiecare punct câştigat. Dacă în cele zece meciuri mai luam două puncte, nu mai eram la retrogradare. Să fim optimişti. Cel mai important lucru e să avem ambiţie, determinare şi dăruire. Vom demonstra că suntem o echipă puternică, iar cu o victorie intrăm pe făgaşul normal. Avem forţă, putem bate pe oricine. Am crezut că putem ajunge în cupele europene, dar trebuie să revenim cu picioarele pe pământ. Acum, primul obiectiv este salvarea de la retrogradare“, a declarat Stângă.

Djakpa, titular la naţionala de seniori

Constant Djakpa a debutat în tricoul primei reprezentative a Coastei de Fildeş, care a învins miercuri la Doha, cu scorul 6-1, echipa Qatarului. Component al echipei de tineret olimpice calificate recent la Olimpiada de la Beijing din 2008, Djakpa a evoluat ca titular la naţionala de seniori condusă de Ulrich Stielike şi are şanse să fie convocat la Cupa Africii pe Naţiuni, care va avea loc în februarie 2008. Fundaşul pandurilor care este aşteptat astăzi să se alăture lotului lui Neagoe a evoluat pentru „elefanţi“ alături de vedetele ivorienilor, Didier Drogba (Chelsea), Kolo Toure (Arsenal), Emmanuel Eboue (Arsenal), Arouna Kone (FC Sevilla), Abdul Kader Keita (Olympique Lyon), Emerse Fae (Reading) sau Marc Zoro (Benfica Lisabona).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS