19.4 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăSportBătălie în noroi şi nisip

Bătălie în noroi şi nisip

Universitatea – Gloria Buzău
Stadion
„Ion Oblemenco“, astăzi, ora 19.30 (Telesport).
Formaţii probabile:
Universitatea:
Bornescu – Dănănae, Stoica, Mitchell, Rose – Prepeliţă, Săceanu, A. Ionescu, Velcovici – Fl. Costea, Tănasă. Antrenor: Nicolo Napoli.
Gloria Buzău: Barbu – Nejneru, Tudose, Gheorghiţă, Ezze – Filip, Paleacu, Vlaicu, Ioviţă – Liţu, V. Simion. Antrenor: Ştefan Stoica.
Vor arbitra: Cr. Ionescu – N. Marodin, R. Ghinguleac.

După două săptămâni de pauză competiţională, Universitatea Craiova revine astăzi pe „Ion Oblemenco“ într-un meci cu Gloria lui Fane Stoica, antrenor care este familiarizat cu atmosfera din Bănie, după ce a pregătit echipa sezonul trecut timp de 18 etape. Elevii lui Napoli vin după un joc mai puţin reuşit în Ghencea, 0-1 cu Steaua, iar prestaţia lor a stârnit o serie de controverse, suporterii insinuând faptul că punctele cedate bucureştenilor vor fi recuperate astăzi de la echipa considerată satelitul roş-albaştrilor. Conducerea Ştiinţei a respins dur acuzele fanilor, iar buzoienii au făcut la fel, Stoica declarându-se supărat chiar şi de catalogarea formaţiei sale.
„Mourinho“ a anunţat că vine în Bănie după cele trei punte, pentru a continua seria succeselor, Gloria reuşind să câştige în ultimele trei etape, cu „U“ Cluj şi Poli Timişoara acasă, şi cu Oţelul, în deplasare. De partea cealaltă, alb-albaştrii vor să spele păcatele ultimei evoluţii şi au anunţat că vor da totul pentru victorie şi suporteri, motiv pentru care a fost lăsată şi intrarea liberă la stadion. Pentru a câştiga însă, oltenii trebuie să aibă cu totul altă atitudine în joc, condiţie pusă şi de managerul general al Universităţii, Ilie Balaci: „Va fi un joc dificil prin prisma terenului greu. Craiova are o echipă tehnică şi îi este greu pe astfel de suprafeţe mocirloase. Dacă băieţii nu vor fi atât de rezervaţi ca la Steaua, dacă vor evolua cu acelaşi caracater şi dăruire ca în meciurile cu Poli Timişoara şi Dinamo, vom învinge. Dacă nu, vom tremura rău de tot“.

Terenul va fi foarte greu

Universitatea şi Gloria Buzău s-au întâlnit până acum de zece ori, în cele cinci dispute din Bănie oltenii impunându-se de patru ori. O singură dată moldovenii au reuşit să plece cu un punct de la Craiova, la chiar ultima confruntare dintre cele două echipe, în urmă cu 20 de ani, scor 0-0. În rest, buzoienii s-au întors de pe „Ion Oblemenco“ cu o căruţă de goluri, 21, cea mai mare diferenţă de scor înregistrându-se în aprilie 1986, 7-0 pentru Ştiinţa.
Fane Stoica nu va putea conta pe Ochiroşii, Şuleap (accidentaţi), Cl. Ionescu (suspendat) şi portarul Mincă (răcit), în timp ce în tabăra Universităţii nu există nici o indisponibilitate. Singura mare problemă rămâne suprafaţa de joc, la care şi ieri se lucra de zor. Angajaţii clubului au îndepărtat zăpada, iar pe partea cu tribuna oficială, cea mai afectată, s-a turnat nisip pentru a mai repara gazonul. La cum arăta ieri terenul, nu există riscul ca partida să se amâne, însă suprafaţa de joc va deveni tot mai grea o dată cu trecerea timpului, anunţându-se astfel un meci de mare luptă.
Ştiinţa va fi arbitrată, în premieră în acest eşalon, de o femeie, Cristina Ionescu, aflată la a cincea prezenţă în Liga I şi prima în acest sezon, oficialii olteni având deja pregătit un buchet de flori pentru centralul din Vulcan.

Stoica plimbă mielul la Craiova

Suporterii olteni consideră că echipa antrenată de Ştefan Stoica, Gloria Buzău, nu are nici o şansă în partida de astăzi cu Universitatea Craiova, în afişul de meci al celor de la gruppo-maxima „Mourinho“ fiind prezentat plimbând un miel în lesă, în timp ce leul alb-albastru îi oferă un praz. „Ştiinţa are un meci relativ greu, cu o echipă ambiţioasă. Buzoienii au un moral bun, vin după o serie de meciuri reuşite care i-au urcat până pe locul 11, deşi echipa părea candidată sigură la retrogradare. Pentru echipa noastră, cele trei puncte sunt foarte importante. Ar fi un pas mare spre zona liniştită de la mijlocul clasamentulul“, susţin cei de la gruppo-maxima.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

14 COMENTARII