22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportToacsen are demisia pregătită

Toacsen are demisia pregătită

Antrenorul Sorin Toacsen nu vrea să fie „groparul“ Energiei Pandurii şi se gândeşte să renunţe la banca tehnică pentru a nu-şi asocia numele cu retrogradarea grupării gorjene.

După şase sezoane de prezenţă neîntreruptă în Liga Naţională, timp în care a jucat şi în cupele europene, Energia Pandurii Târgu Jiu este în pragul retrogradării, ocupând în prezent locul 12, din 14 formaţii. Ultimele patru etape rămase din turul campionatului sunt decisive pentru viitorul grupării gorjene şi pentru soarta antrenorului-jucător Sorin Toacsen. Acesta şi-a propus să obţină obligatoriu victorii la Târgu Jiu, cu CSM Medgidia şi CSM Oradea, iar în deplasare, doar în faţa lui Uztel Ploieşti gorjenii ar emite ceva pretenţii, în timp ce jocul cu HCM Constanţa de duminică este ca şi pierdut. Dacă obiectivul lui Toacsen va fi îndeplinit, Energia ar păstra şanse ca în retur să spere la salvarea de la retrogradare.

„Jucătorilor le lipseşte materia cenuşie“

Energia Pandurii este într-o situaţie dificilă, iar soluţii de redresare nu există încă. „Am intrat în hora retrogradării şi trebuie să ieşim. Nu ştiu cum, dar vom ieşi. Până în iarnă sperăm să ajungem, cât de cât, într-o poziţie favorabilă pentru a putea în retur să ieşim din zona roşie. Avem nevoie de cel puţin două victorii din patru meciuri“, a spus Toacsen. „Să fim realişti, asta este echipa, ăştia sunt jucătorii pe care-i avem la dispoziţie, unii fac faţă, alţii nu. Şi accidentările, şi lipsa de maturitate a unor jucători ne-au adus în această situaţie grea. Avem şapte accidentaţi, Mrakic, Costea, Păiuş, Mihoci, Năftănăilă, probleme cu capul, Mazilu, Cristescu, care are dureri la biceps. Echipa are potenţial şi a demonstrat-o la meciurile cu Dinamo şi Steaua. Poate că au fost uşoare răbufniri, dar ca să ai o răbufnire de genul acesta cu Steaua şi Dinamo trebuie să ai ceva valoare, că dacă nu te pricepi… Valoare este, dar nu este materie cenuşie“, a mai spus Toacsen.

Preda, reprimit în lot

Interul Cristian Preda a fost cooptat în lotul care face deplasarea la Constanţa, clubul Energia Pandurii ridicându-i suspendarea dictată săptămâna trecută de Consiliul Director. Chiar şi aşa, clubul din Târgu Jiu nu poate deplasa la Constanţa mai mult de 12 jucători, dintre care patru portari. Cu doar o rezervă, gorjenii au soarta pecetluită în fieful echipei campioane. „Preda va reveni în echipă pentru meciul de la Constanţa. Joacă bine, nu joacă, Preda trebuie să evolueze. Vom pleca spre Constanţa ca niciodată, în jur de 12 jucători, opt jucători şi patru portari. Se pare că în aceste condiţii suntem victime sigure“, a punctat Toacsen.

Regrete tardive

Sorin Toacsen regretă că a ales să-şi încheie cariera de jucător şi să şi-o înceapă pe cea de antrenor la Târgu Jiu, doar voinţa determinându-l să meargă mai departe alături de formaţia din Târgu Jiu. „Îmi pare rău că s-a ajuns în situaţia asta şi că sunt şi numele, şi cariera mea amestecate aici, dar sper să reuşim şi să nu fie o pată pentru numele meu şi pentru echipa aceasta. Regret că am venit la Târgu Jiu, nu mă aşteptam să fie aşa. Sper să fie un regret pasager. Doar voinţa mă mai ţine să nu renunţ. Suntem aici unde suntem şi datorită mie şi măcar prin ambiţia şi dăruirea mea să ne trezim în al doisprezecelea ceas“, a afirmat tehnicianul, care nu crede că mai apucă sărbătorile de iarnă pe banca tehnică a echipei Energia Pandurii. „Nu am garanţia că voi rămâne până în iarnă. Mă gândesc la plecare. Eu am încercat şi încerc în continuare să-mi fac meseria, dar nu ştiu până când conducerea va accepta situaţia. Nici mie nu-mi convine, am şi eu o carieră în spate, sunt cine sunt şi nu aş vrea ca tocmai eu să fiu acela care să reuşească perfomanţa să ducă echipa în A. Pentru mine ar fi un sfârşit de carieră cum nu mă gândeam. Voiam să-mi termin cariera acasă, de aia am venit, am crezut şi mai cred în continuare, dar din ce în ce mai puţin“, a conchis Toacsen.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS