22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Olimpicele“, în cantonament

„Olimpicele“, în cantonament

Chiar dacă nu mai au programat nici un concurs până la sfârşitul acestui an, atletele de la CS Olimpic Craiova nu-şi permit nici o zi fără antrenamente. În funcţie de obiectivele fixate pentru anul 2008, antrenorul Eleodor Roşca a împărţit lotul în două. Sportivele care şi-au făcut baremul B pentru Jocurile Olimpice de la Beijing au făcut cantonament la Braşov, iar acum sunt în Bucureşti, în timp ce restul atletelor efectuează antrenamente în Bănie. Roşca se află în aceste zile în cantonament în Capitală împreună cu Daniela Donisă, Corina Dumbrăvean, dar şi cu două sportive de la alte cluburi, Elena Iagăr (Steaua) şi Liliana Popescu (CSM Craiova). În Bănie, sub comanda lui Mircea Călin se pregătesc Gabriela Neacşu, Andreea Stroe, Alexandra Bucur, Simona Barcău, dar şi Cristina Vasiloiu. Aceasta din urmă are baremul B pentru participare la Olimpiadă, dar se află în perioada de recuperare după o problemă provocată de menisc.

Nu vor să facă figuraţie la Beijing

Eugeniu Ştefănescu, preşedintele CS Olimpic, a vorbit ieri despre realizările clubului în 2007, care nu au fost puţine: „Sportivele noastre şi-au îndeplinit obiectivele. Eforturile făcute de club au fost materializate prin rezultate bune. Pentru mine nu sunt surprinzătoare medaliile obţinute de Vasiloiu şi Donisă la Campionatul Naţional, Campionatul European de juniori sau alte concursuri“. Experimentatul preşedinte al CS Olimpic a precizat că, aşa cum îl cunoaşte pe antrenorul Eleodor Roşca, muncitor, ambiţios, acesta din urmă nu se va mulţumi ca elevele sale să facă doar act de prezenţă la Olimpiadă. „Vasiloiu şi Donisă au căpătat experienţă în competiţiile de juniori şi vor creşte în formă. Singurul lucru care le-ar putea împiedica să evolueze este o accidentare, care ar necesita o perioadă de pauză greu de recuperat. Sperăm că la Olimpiadă vom face o figură frumoasă şi cel puţin una dintre reprezentantele CS Olimpic se va afla în top“, a adăugat Ştefănescu.
Anul 2007 le-a propulsat pe Cristina Vasiloiu şi Daniela Donisă în topul mondial al junioarelor, în probele de 1.500 şi 3.000 m. Cele două au obţinut medalii în competiţii naţionale, dar cele mai importante sunt cele de la Europenele de juniori, când Vasiloiu a devenit dublă campioană europeană (1.500 şi 3.000 m), iar Donisă a luat două medalii de bronz în aceleaşi probe. Primul concurs din 2008 la care vor participa atletele de la CS Olimpic este Campionatul Mondial de atletism în sală de la Valencia (Spania).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS