12.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMai mulţi bani din drepturile TV

Mai mulţi bani din drepturile TV

Comisia de elaborare a caietului de sarcini pentru vânzarea drepturilor TV din Liga I începând cu sezonul 2008-2009, din care face parte şi preşedintele „pandurilor“, Marin Condescu, alături de Cristi Borcea, Gheorghe Chivorchian, Gheorghe Bosânceanu, George Copos, Gheorghe Ştefan, Valeriu Argăseală şi Robi Urs, se reuneşte astăzi pentru a stabili împreună cu reprezentanţii firmei britanice de consultanţă Deloitte toate detaliile.
„Vom finaliza împreună cu experţii firmei Deloitte caietul de sarcini şi strategiile de management până pe 12 decembrie, când va fi suspus spre aprobare Adunării Generale“, a declarat Condescu. Se preconizează ca din sezonul 2008-2009 o echipă nou-promovată să primească din drepturile TV circa 400.000 de euro, o sumă deloc de neglijat. Comparativ, Pandurii Târgu Jiu trebuie să încaseze pentru sezonul trecut 490.000 de euro din drepturile TV, în condiţiile în care a terminat campionatul pe locul 11.
Comisia a stabilit deja câteva puncte în elaborarea caietului de sarcini, care poate fi achiziţionat de către societăţile de televiziune interne şi internaţionale contra sumei de 40.000 de dolari. Licitaţia drepturilor TV porneşte de la suma de 18 milioane de euro pe an cu TVA, iar contractul este de trei ani. Societatea care achiziţionează drepturile TV va avea obligaţia să depună o garanţie în fiecare an în valoare de cinci milioane de euro, cu 60 de zile înainte de startul sezonului. Se menţine grila de distribuire a banilor în funcţie de locul ocupat în clasament.     
Din sezonul viitor, cluburile vor încasa bani şi din vânzarea subproduselor, nu numai din transmisia meciurilor la TV. „Am reuşit ca toate drepturile care se vor vinde, pentru că, pe lângă meciurile cu televizarea directă, mai sunt şi alte subproduse, transmisia de internet sau prin firmele de telefonie, să se împartă la 18, indiferent dacă meciurile lui Dinamo, de exemplu, le vrea o firmă de telefonie mobilă. Se încheie contractul, dar se va împărţi la 18“, a mai precizat Condescu.
Încă o noutate o reprezintă faptul că, după cinci ani, cluburile din Liga I vor avea drept de proprietate asupra propriilor produse fără să plătească pentru achiziţionarea acestora.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS