19.4 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăSportDjakpa merge la Olimpiadă

Djakpa merge la Olimpiadă

Selecţionata de tineret a Coastei de Fildeş, cu pandurul Constant Djakpa printre titulari, a dispus de Zambia cu scorul de 4-1 şi s-a calificat în premieră la Jocurile Olimpice de la Beijing 2008. Jucătorul grupării gorjene a oferit o pasă de gol şi a trimis o dată mingea în bara transversală, fiind unul dintre remarcaţii partidei. „Sunt foarte fericit că am putut contribui la calificarea în premieră a Coastei de Fildeş la Jocurile Olimpice. Mi-aş fi dorit foarte mult să înscriu şi eu în acest meci pentru a-mi completa bucuria acestei calificări. Acum n-a vrut să intre în poartă, dar mă voi revanşa data viitoare, pentru a le face o bucurie ivorienilor. Le promit acestora un gol cu ocazia următoarei partide“, a declarat Constant Djakpa pentru ediţia on line a publicaţiei Sport Ivoire.
Djakpa şi colegii săi Salomon Kalou şi Yao Gervais au plecat spre Doha, pentru a se alătura reprezentativei de seniori a Coastei de Fildeş, condusă de Uli Stielike, care susţine mâine un meci amical în compania Quatarului. Pentru Djakpa este prima selecţie la naţionala „elefanţilor“, unde este coechipier cu Didier Drogba (Chelsea) şi Arouna Kone (FC Sevilla).
„Să joc pentru prima reprezentativă este o mare onoare pentru mine, ca şi pentru ceilalţi care au avut această şansă. Calificarea la Olimpiadă îmi permite să merg la prima reprezentativă cu un moral foarte bun. Este foarte important pentru mine să evoluez la un asemenea nivel“, a spus Djakpa.

„Costel“ ar putea ajunge la Steaua

Calificarea la Olimpiadă, precum şi selecţionarea la naţionala de seniori a Coastei de Fildeş îi cresc considerabil cota lui Constant Djakpa, jucător care se află sub contract cu Pandurii Târgu Jiu pe o perioadă de trei ani. Ivorianul nu are clauză de reziliere, astfel că grupările interesate de achiziţionarea sa trebuie să negocieze cu clubul gorjean.
Steaua este deja interesată de Djakpa şi transferul pare realizabil, având în vedere că acesta a fost adus în România la recomandarea lui Adrian Ilie, iar fundaşul stânga al bucureştenilor, Mihai Neşu, a primit undă verde pentru a pleca la Ajax. Preşedintele echipei Pandurii, Marin Condescu, a precizat că Djakpa va fi transferat numai dacă suporterii îşi vor da acceptul în urma unui referendum.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS