17.9 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăSportJoaca de-a inocenţa

Joaca de-a inocenţa

Fostul patron al Universităţii susţine că nu este vinovat de penalizarea primită de gruparea olteană şi dă vina pe incompetenţa actualei conduceri.

Tevatura creată în ultimele zile cu privire la decizia FIFA de a amenda Universitatea Craiova cu 180.000 de euro şi de a-i interzice dreptul de a mai efectua transferuri timp de un an l-a făcut pe Dinel Staicu, cel acuzat de situaţia pentru care Ştiinţa a fost sancţionată, să facă precizările de rigoare. Patronul grupării oltene din perioada în care brazilienii, din cauza cărora forul internaţional a penalizat Universitatea, Marquinhos, Edu Magri şi Negri, îmbrăcau tricoul alb-albastru, s-a declarat nevinovat de situaţia creată. Staicu susţine că nu a avut cunoştinţă de aceste litigii şi că a aflat totul din presă, dând vina pe actuala conducere a echipei, care nu a ştiut să caute în evidenţa contabilă a clubului actele necesare rezolvării acestor diferende.
„Brazilienilor le-au fost plătite salariile şi chiar avionul cu care s-au întors acasă. Ce nu le-am dat eu au fost daunele morale pe care le-au solicitat. Că Mititelu este orgolios şi nu m-a întrebat şi pe mine de situaţie şi vrea să rezolve singur totul, nu mai este treaba mea. Dacă îmi cerea ajutorul mă ofeream…“, a precizat Dinel Staicu.
El a povestit şi motivul pentru care cei trei brazilieni au ajuns în această situaţie, recunoscând că a făcut unele mici şmecherii pentru ca ei să poată juca: „În acea perioadă era o problemă cu permisele de muncă, fără de care nu se puteau înregistra actele la FRF. Cu relaţiile mele am reuşit să fac o şmecherie. Am mers cu dovada că actele sunt depuse la Ministerul Muncii şi doi dintre ei au putut să joace în primele etape. Am primit termen să aduc permisele, chiar şi o prelungire a acestuia, iar după ce nu s-au putut obţine le-a fost reziliat unilateral angajamentul, conform unei clauze din contract.“

„I-am dat mireasa, dar trebuia şi el să o îmbrace“

Omul de afaceri oltean a redeschis cu această ocazie subiectul preluării Universităţii Craiova de către Adrian Mititelu. Staicu a precizat că şi el a plătit de pe urma altora şi nu s-a mai plâns atât, cerând să i se facă dovada că a primit vreun ban în schimbul cedării echipei. „De ce nu mă întrebaţi cât am plătit şi eu de pe urma lui McBreen, de exemplu. Bunica mea m-a învăţat o vorbă: calul de dar nu se caută la dinţi. Când a luat Mititelu echipa, a luat-o şi cu active, şi cu pasive. Eu i-am dat mireasa, cum se spune, dar trebuia şi el să o îmbrace, să o încalţe… Ce vreţi să vă spun? Că saltelele şi cearşafurile sunt de pe vremea lui Staicu? Puteţi să faceţi dovada că Mititelu a dat vreun ban pe Universitatea?“, a afirmat Dinel, care a ţinut să menţioneze că benzinăria care a primit-o de la Mititelu a fost în contul postului de televiziune 3TV şi nu al echipei.
În replică, actualul finanţator a precizat: „Dar Dinel Staicu poate face dovada că mi-a dat echipa gratis? Sunt numai baliverne. Dacă Staicu spune că a plătit salariile celor trei brazilieni, iar noi nu am ştiut unde să căutăm dovada, atunci este un mare mincinos. Am depus la TAS toate actele necesare, am făcut chiar şi proba cu martori, cu Biţă şi Calafeteanu, şi degeaba“.

Sfaturi marca Dinel

Dinel Staicu s-a oferit să-i dea şi câteva sfaturi lui Mititelu despre de litigiile judecate de Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne: „Cum să vă spun? Corupţia din România este nimic în comparaţie cu ce se întâmplă la FIFA. Eu am pierdut toate procesele cu TAS. Clubul se putea apăra angajând unul dintre sateliţii de pe lângă FIFA, adică acele case de avocatură care au câştigat mereu procesele. Asta trebuia să facă Mititelu“. Patronul Ştiinţei susţine însă că a plătit 20.000 de euro unei astfel de instituţii din Elveţia şi tot nu a avut câştig de cauză. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

32 COMENTARII