15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAfrica, El Dorado pentru Pandurii

Africa, El Dorado pentru Pandurii

Gorjenii se vor orienta spre piaţa africană, aşteptând la probe în pauza competiţională cinci fotbalişti de pe continentul negru, consideraţi mai profitabili decât jucătorii autohtoni.

Cum ivorianul Constant Djakpa s-a dovedit un bun ambasador al fotbalului african, reuşind să se integreze rapid şi cu rezultate bune în România, Pandurii Târgu Jiu continuă să prospecteze piaţa africană a jucătorilor. Clubul gorjean a delegat doi scouteri din Guyana să-i caute jucători în Africa pentru a acoperi axul central, aşteptând cinci fotbalişti la probe pe 12 ianuarie, când echipa lui Eugen Neagoe se va reuni pentru pregătirea returului.
„Am avut invitaţi la meciul cu Steaua doi căutători de talente din Guyana, cărora le-am cerut să vizioneze două-trei jocuri ale noastre pentru a vedea ce fotbalişti se pliază pe tipul nostru de echipă, începând de la portar, fundaş central, mijlocaş la închidere şi atacant“, a declarat preşedintele pandurilor, Marin Condescu.
Interesul gorjenilor pentru fotbaliştii africani are şi raţiuni financiare, aceştia fiind profitabili în comparaţie cu cei autohtoni. „Pe noi ne avantajează foarte mult jucătorii din Guyana pentru că au şi cetăţenie franceză. Sunt jucători foarte tineri, nu solicită salarii foarte mari, iar când pleacă ai un avantaj clar. Dacă iei un jucător din România, de la Steaua, Dinamo, de exemplu, acesta vine în primul rând cu un salariu mare, care dezechilibrează lucrurile, iar când pleacă nu prea ai nici un fel de avantaj. Abia scoţi banii pe care i-ai dat“, a spus Condescu.

Djakpa, între lotul olimpic şi cel de seniori

Constant Djakpa a primit două convocări pe adresa clubului Pandurii Târgu Jiu, fiind solicitat atât la lotul olimpic al Coastei de Fildeş, cât şi la cel de seniori, alături de vedetele „elefanţilor“, Didier Drogba sau Arouna Kone. Djakpa se va prezenta sub comanda selecţionerului lotului olimpic Gerard Gili şi nu la lotul de seniori, care va disputa două jocuri amicale cu Angola, în Franţa, pe 17 noiembrie, şi la Doha, cu Qatar, pe 21 noiembrie.
Jucătorul pandurilor va disputa cu naţionala de tineret un meci decisiv cu Zambia, pe 18 noiembrie, miza fiind calificarea la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008. Coasta de Fildeş se poate califica şi în cazul unui egal, pe când adversarii au nevoie de victorie pentru a obţine biletele la Olimpiadă.  

Păcurar şi Vasilache, apţi la Mioveni

Deşi campionatul este întrerupt două săptămâni pentru ultimele două meciuri ale naţionalei României din campania Euro 2008, antrenorul Eugen Neagoe nu a programat nici un meci amical în weekend, preferând să le dea liber jucătorilor săi. Păcurar şi Vasilache au efectuat controale medicale după rupturile fibrilare suferite şi se pare că vor fi apţi pentru meciul cu Dacia Mioveni, de pe 25 noiembrie. Absenţa lui Păcurar şi-a pus amprenta serios asupra rezultatelor echipei lui Neagoe, care nu a mai câştigat vreun meci de pe 31 august, de când lipseşte ex-dinamovistul.
Preşedintele Marin Condescu a apreciat prestaţia brazilianului Jackson în partida cu Steaua, anticipând o concurenţă serioasă pentru posturile de fundaşi laterali. „L-am atenţionat pe Djakpa, care a stat lângă mine la oficială, că se poate şi fără el. Jackson s-a descurcat excelent pe partea dreaptă şi sper să fie o soluţie pentru Neagoe şi de acum încolo“, a spus Condescu.

Aşteaptă şi tabela de marcaj

Clubul Pandurii Târgu Jiu nu se grăbeşte să inaugureze instalaţia de nocturnă a stadionului „Municipal“ până când firma constructoare nu va monta şi noua tabelă de marcaj performantă. „Nu are rost să dăm nocturna în folosinţă, până când şi tabela nu va fi gata. Firma constructoare s-a angajat că, până la sfârşitul acestei luni, tabela va fi montată“, a spus Condescu. Atât nocturna, cât şi tabela vor fi date în funcţiune în prima etapă de anul viitor, cu Poli Timişoara, până atunci fiind timp pentru rodarea noilor instalaţii de pe „Municipal“.
Şeful pandurilor a ţinut să-l contrazică pe secundul Vali David, care, după meciul cu FC Vaslui, a declarat că „terenul de la Târgu Jiu este cel mai prost din ţară“, afirmaţie ce l-a deranjat şi pe primarul Florin Cârciumaru. „David nu ar trebui să vorbească de teren şi nici de arbitraj. Nu s-au plâns jucătorii, ci doar antrenorul secund. Gloria Buzău a jucat şi a câştigat cu Poli Timişoara pe un teren de şapte ori mai prost decât al nostru. La Constanţa s-a jucat iarăşi în condiţii mai proaste decât cele de la Târgu Jiu şi nici la Craiova terenul nu este tocmai bun“, a spus Condescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII