15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportUn egal cât o înfrângere

Un egal cât o înfrângere

Pandurii – FC Vaslui 1-1
Stadion
„Municipal“, spectatori: 2.000.
Au marcat: Orac ’60 / Bukvic ’83.
Pandurii: Dossey – Mândrean, Rus, Chibulcutean, Djapka – Stromajer, Vancea, Stângă, Orac (’79, Rusu), Iordache – L. Mihai (’50, Popete). Antrenor: Eugen Neagoe.
FC Vaslui: Hăisan – Şt. Apostol (’36, Zmeu; ’77, S. Frunză), Ivan, Mardare, Bălace – Sabou, D. Munteanu – Jovanovic, Ljubinkovic, Gheorghiu (’64, Bukvic) – Temwanjera. Antrenor: Dorinel Munteanu.
Cartonaşe galbene: L. Mihai, Mândrean, Iordache, Djapka / Munteanu, Sabou, Mardare, Ljubinkovic.
Au arbitrat: I. Ivan – Z. Szekely, D. Mudura.

Gorjenii şi-au agravat situaţia în clasamentul adevărului după remiza cu FC Vaslui şi rămân printre echipele candidate la retrogradare. 

Deşi de la ultima victorie a „pandurilor“ pe „Municipal“, 3-0 cu Gloria Buzău, trecuseră mai bine de două luni, echipa lui Neagoe nu a arătat în prima parte a jocului cu FC Vaslui că ar fi depăşit criza, în ciuda punctului obţinut la Arad. Cele două formaţii au încins o ţurcă în toată regula, ocaziile de poartă fiind rare. Doar cu Liviu Mihai în avanposturi, gorjenii au contat la poarta lui Hăisan abia în minutul 43, când atacantul lui Neagoe a cerut o lovitură de la 11 metri, dar arbitrul Ivan a văzut simulare. Singura fază de fotbal a oltenilor s-a consumat în minutul 44. Iordache a centrat de pe stânga, L. Mihai a sărit peste balon şi Stromajer a şutat într-un adversar de la circa zece metri. Eroul primei reprize a fost însă Dossey, care a păstrat tabela intactă prin două parade senzaţionale. Un corner executat de Munteanu a fost reluat cu capul de Ljubinkovic din şase metri, Dossey a respins de pe linia porţii, Temwanjera a şutat din cinci metri, dar ghanezul a intervenit din nou excelent (’28).

Rus a comis-o din nou

Forţat de o accidentare a lui Liviu Mihai, Eugen Neagoe l-a introdus pe Popete în linia mediană, iar Stromajer a fost avansat atacant. Mutarea avea să fie inspirată, deoarece Popete a contribuit decisiv la deschiderea scorului. Djapka a centrat de pe dreapta peste toată apărarea moldovenilor, Popete a recentrat cu capul, iar Orac a împins balonul în poartă din doi metri (’60). Gazdele, pe val, au trecut pe lângă majorarea scorului câteva minute mai târziu, dar Mândrean a şutat în transversală din şapte metri, din situaţie unu la unu cu Hăisan (’69). Jocul curgea spre o victorie a „pandurilor“, însă a intervenit Alin Rus. Acesta a luftat inexplicabil în careu, la fel ca la Arad, şi Bukvic a marcat simplu, pe lângă Dossey (’83). Stromajer a nimerit şi el transversala în ultimele secunde ale prelungirilor şi Pandurii rămâne fără victorie acasă din 31 august.   

Mardare a ajuns la spital

După un contact cu Alin Rus, fundaşul oaspeţilor, Ştefan Mardare, a suferit o fractură de piramidă nazală, fiind transportat la spital. Înainte de a fi urcat în ambulanţă, acesta i-a adresat injurii asistentului Szekely sub privirile centralului Ivan, care i-a arătat doar cartonaşul galben. Antrenorul Dorinel Munteanu s-a declarat mulţumit cu punctul obţinut la Târgu Jiu, chiar dacă îşi propusese mai mult. „Obiectivul nostru a fost să luăm trei puncte, dar mă mulţumesc şi cu punctul obţinut pe o muncă a echipei. A fost binişor astăzi (vineri – n.r.)“, a declarat Munteanu.

Condescu a atacat arbitrajul

Preşedintele „pandurilor“, Marin Condescu, a declarat că arbitrul Ionel Ivan a viciat rezultatul prin maniera cu care a condus meciul şi speră ca şeful CCA, prezent la acest joc, să ia măsuri cu centralul brăilean. „Maniera de arbitraj a acestui domn Ivan a fost una de începător şi a unuia care nu are ce căuta pe nici un teren de fotbal. Sper ca domnul Porumboiu, atunci când face pe justiţiarul, să spună şi despre acest Ivan, care astăzi a viciat clar rezultatul. Nu ştiu dacă a fost mâna lui Porumboiu, dar Ivan a făcut greşeli flagrante şi sper ca şeful CCA să ia măsuri şi să nu spună că Lupescu… Are şi Lupescu partea lui de vină făcând experimente pe spinarea noastră, dar cuvântul clar îl are Costică Vâlcea“, a declarat Condescu.
„Am pierdut două puncte, după jocul pe care l-am prestat astăzi. Ei au avut o singură ocazie tot meciul, dar ăsta este fotbalul şi nu avem ce face. Am făcut o greşeală care ne-a costat şi, din păcate, nu am putut să marcăm şi golul doi, din situaţie singur cu portarul. Sunt supărat, pentru că nu se poate să ai astfel de ocazii meci de meci şi să nu reuşeşti să marchezi. Este dureros“, a afirmat antrenorul Neagoe după meci.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII