15.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024

Acum e momentul!

Steaua – „U“ Craiova
Stadion
„Steaua“, sâmbătă, ora 20.45 (Antena 1)
Formaţii probabile:
Steaua:
Zapata – Emeghara, Goian, I. Rada, P. Marin – Nicoliţă, Ov. Petre, Dică, Cristocea – V. Badea, Iacob. Antrenor: Marius Lăcătuş.
Universitatea: Bornescu – Dănănae, Stoica, Mitchell, Rose – Prepeliţă, Săceanu, Gărgălie, Velcovici – Fl. Costea, Tănasă. Antrenor: Nicolo Napoli.
Vor arbitra: Al. Tudor – Ed. Dumitrescu, M. Savaniu.

Alb-albaştrii pot profita de forma slabă a Stelei şi de oboseala acumulată de elevii lui Lăcătuş după meciul cu FC Sevilla pentru a obţine o victorie istorică.

Universitatea Craiova nu a mai cunoscut gustul victoriei în Ghencea după revoluţie, iar sâmbătă are ocazia să răzbune cei 18 ani de secetă. La prima vedere, Steaua este o echipă de bătut, criza din Ghencea acutizându-se după ultimele două insuccese, 0-2 în campionat, cu Poli Timişoara, şi 0-2 miercuri, cu FC Sevilla, în grupele Ligii Campionilor. Elevii lui Lăcătuş nu par în cea mai bună formă, jocul roş-albaştrilor suferind vizibil. Un bun prilej pentru Ştiinţa de a profita şi de a scoate un rezultat favorabil din ultima sa deplasare în Capitală din acest an. Trupa lui Nicolo Napoli a arătat în ultimele două partide (2-1 cu Poli Timişoara şi 1-1 cu Dinamo) o creştere evidentă în joc, încă un motiv pentru care oltenii şi-au propus să dea lovitura în Ghencea.
Tehnicianul italian al Ştiinţei s-a declarat optimist înainte de confruntarea cu Steaua, fiind convins că elevii săi vor face un joc bun sâmbătă seară. „Dacă ne vom face treaba şi vom munci serios, este imposibil să nu avem rezultate. La fel va fi şi cu Steaua, echipă cu jucători valoroşi. Am văzut că terenul este bun şi va fi un joc în viteză. Suntem pregătiţi, trebuie să fim concentraţi la maxim şi să luptăm cu orgoliu“, este de părere Napoli. „Ne respectăm adversarii, nu ne este teamă de nimeni. Mergem în Ghencea să încercăm să-i batem, avem sanşa noastră. Există uneori momente sau adversari care te pot face să şi pierzi, e adevărat, dar, dacă joci cu determinare şi dai totul pe teren, nu ţi se poate reproşa nimic“, a adăugat italianul.

Un meci al orgoliilor

Meciul cu Steaua este, fără îndoială, unul al orgoliilor, în care orice rezultat este posibil. Ultima reprezentaţie în Capitală s-a terminat prost pentru alb-albaştri, care au fost învinşi cu 3-0 de stelişti pe stadionul „Lia Manoliu“, dar acum lucrurile par să stea altfel. Craiovenii sunt pe val, iar bucureştenii au moralul la pământ, după ce mai au slabe şanse de a prinde primăvara europeană. Însă, nu ar fi exclus ca tocmai acest eşec să-i trezească la realitate pe roş-albaştri. Conştient că aventura în Europa este aproape încheiată, Lăcătuş va miza mai mult pe campionat şi va încerca să facă totul pentru ca echipa sa să-şi revină.
Oltenii au plecat vineri la Bucureşti, cantonându-se la Mogoşoaia, unde au susţinut şi ultimul antrenament de dinaintea partidei. Nicolo Napoli i-a lăsat acasă pe Bărboianu, suspendat, Dilevski şi Curteanu, accidentaţi, din lotul de 22 de jucători deplasat în Capitală făcând însă parte Andrei Ionescu. Mijlocaşul craiovean a intrat de miercuri în programul echipei şi se speră ca el să poată fi folosit măcar pe finalul confruntării din Ghencea. Napoli i-a oprit în lot şi pe tinerii V. Găman şi Gângioveanu, urmând să decidă lista de 18 după ultima şedinţă de pregătire.

 

După 18 ani

În confruntările directe din Capitală, Steaua este în avantaj clar, ultimul succes la Ştiinţei consemnându-se în urmă cu 18 ani, pe 29 noiembrie 1989 oltenii impunându-se cu 2-1 în Ghencea (Balint ’47 / Şt. Stoica ’70, Bica ’75). Ultima victorie a alb-albaştrilor împotriva Stelei s-a înregistrat pe 1 septembrie 2002, pe stadionul „Ion Oblemenco“, peste 30.000 de olteni asistând atunci la victoria favoriţilor cu scorul de 3-1 (Verdeş ’17, ’90+3, M. Sava ’70-p / Cl. Răducanu ’90-p). În ultima deplasare în Capitală, pe 5 august 2006, în cel de-al doilea meci al Ştiinţei de la revenirea în Liga I, Steaua se impunea cu 3-0, prin golurile lui Paraschiv (’33), Opriţa (’41) şi N. Dică (’55-p). Ultima confruntare dintre cele două formaţii a avut loc pe 10 decembrie 2006 în Bănie şi s-a încheiat nedecis, 0-0, la capătul unui meci bun al alb-albaştrilor, care au terminat jocul cu doi oameni mai puţin, Velcovici şi D. Stoica fiind eliminaţi. Atunci, Steaua venea tot după un meci din Liga Campionilor, însă avea un moral bun după un 1-1 obţinut pe terenul lui Olympique Lyon. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

46 COMENTARII