13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa l-a recuzat pe Lajos

Ştiinţa l-a recuzat pe Lajos

Conducerea Universităţii Craiova a solicitat vineri schimbarea centralului Tiberiu Lajos, arbitrul delegat de CCA pentru a conduce partida cu Dinamo, pe motiv că timişoreanul este un apropiat al grupării din Ştefan cel Mare. Managerul general al Ştiinţei, Ilie Balaci, a fost primul care a contestat delegarea lui Lajos, susţinând că acestuia, nemaiavând nici o şansă de a intra pe lista FIFA, „îi lipseşte motivaţia profesională de a conduce într-o manieră obiectivă un meci de o mare încărcătură psihologică“.
„Tiberiu Lajos a avut multe probleme în trecut, nici măcar nu mai trebuia să rămână pe lista A a arbitrilor, din cauza vârstei înaintate pe care o are. În plus, este un mare admirator al loviturilor libere executate de Niculescu şi nu cred că delegarea lui este cea mai potrivită. Se cunoaşte în lumea fotbalului că este foarte apropiat de unii oameni implicaţi la Dinamo“, a mai spus Balaci.
„Nu mă interesează ce zic despre Lajos. Eu nu am schimbat niciodată un arbitru şi nu se va întâmpla acest lucru nici acum. M-a sunat domnul Mititelu şi i-am explicat foarte clar faptul că Lajos a arbitrat foarte bine în acest tur şi eu am încredere în el. A înţeles şi nu a mai prostestat. În acest sezon, Tiberiu Lajos nu a mai arbitrat pe Craiova, iar pe Dinamo o singură dată, la meciul pierdut acasă cu FC Vaslui“, a venit răspunsul lui Ionuţ Lupescu, directorul general al FRF, cel care se ocupă de delegarea arbitrilor.
La clubul din Bănie, vineri era agitaţie nu doar din cauza lui Lajos, ci şi a zvonului privind transferul lui Jonathan McKain de la Poli Timişoara la Universitatea Craiova. Fundaşul australian a mai fost dorit de Ştiinţa, de această dată oltenii venind, se pare, cu o ofertă substanţială. Impresarul jucătorului, craioveanul Marcel Popescu, şi Dan Stălinescu, cel care se ocupă de ceilalţi australieni din lotul Ştiinţei, au fost văzuţi împreună la club. Popescu nu a oferit prea multe detalii, spunând doar că „este posibil să se fi înţeles cu Craiova, pentru că este prieten cu australienii de aici“. De fapt, acesta ar fi şi motivul pentru care McKain, jucător al cărui contract cu Poli expiră în vară, ar fi tentat de un transfer în Bănie, însă acesta mai aşteaptă şi câteva oferte din străinătate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS