11.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024

Scurte ştiri

Lincoln Burrows din „Prison Break“ divorţează

Actorul Dominic Purcell, care poate fi urmărit în serialul „Prison Break“ în rolul lui Lincoln Burrows, s-a despărţit recent de soţia sa. Deşi în ultimele interviuri actorul a afirmat că are o viaţă de familie fericită, de curând, Dominic şi Rebecca Williams au hotărât să meargă pe drumuri separate, potrivit revistei americane People.

Purtătorii de cuvânt ai lui Purcell au confirmat despărţirea celor doi, însă au refuzat să vorbească despre motivele divorţului: „Cei doi s-au despărţit în condiţii amiabile şi au rămas prieteni“. Actorul, de 37 de ani, şi Rebecca au împreună patru copii: Joseph, de opt ani, Audrey, de şase ani, şi gemenii Lily şi Augustus, care au patru ani. În anul 2000, actorul din „Prison Break“ şi fosta sa soţie au câştigat loteria vizelor şi s-au mutat în Statele Unite, în Los Angeles, unde locuiesc şi în prezent.

Mirela MARINESCU

 

Proconsul revine

Formaţia Proconsul revine „Alături de tine“ şi „Pentru tine“ cu albumul „Dă mai departe“, care are 11 piese. Printre melodiile incluse pe noul album se numără hiturile „Alături de tine“, care se află acum în clasamentele muzicale româneşti, „Acolo unde ştii“, câştigătoarea locului II la Festivalul Mamaia 2006 – secţiunea creaţie, „Tu“, câştigătoarea locului II la Festivalul Mamaia 2007 – secţiunea creaţie şi, nu în ultimul rând, noul single „Pentru tine“, o baladă în al cărei videoclip apare în rol principal Mihaela Rădulescu.

Mirela MARINESCU

Un nou videoclip Mandinga

Mandinga va lansa pe piaţă un nou videoclip, ale cărui filmări au avut loc într-un club bucureştean. Având în vedere că au participat peste 170 de oameni, se poate spune că videoclipul a fost realizat în timp record: de la opt dimineaţa, la două noaptea. Alături de Mandinga şi invitatul special Connect-R, la filmări au participat peste 100 de figuranţi, dansatori profesionişti şi acrobaţi.

Regizorul Iulian Moga şi-a propus să creeze o atmosferă dinamică şi senzuală în acelaşi timp, în stilul Mandinga. De aceea este un clip plin de dans, cu o poveste romantică despre descoperirea feminităţii. Pentru Alex, Chupi, Elena, Marietta, Florin, Bazooka, Zah şi cele două dansatoare filmările au fost distractive, chiar dacă au avut mult de muncă: au dansat, au cântat, au schimbat multe ţinute, s-au lăsat machiaţi şi coafaţi, au dat interviuri.

Mirela MARINESCU

 

Alexandru Andrieş, în concert

Alexandru Andrieş lansează un nou CD, care conţine înregistrarea concertului susţinut de artist pe 4 decembrie 2006, la sala Auditorium a Muzeului Naţional de Artă al României. Artistul a fost acompaniat de trupa sa, Electric Cotcodac, compusă din: George Baicea – chitară solo, Maria Ioana Mântuleasa – voce, Sorin Romanescu – chitară solo, Cristian Soleanu – saxofon sopran, saxofon tenor, Eugen Tegu – bass şi Tudy Zaharescu – tobe. Printre piesele de rezistenţă ale concertului se numără „Felix, motanul“ (o piesă cu multe „perspective“), „Beatles la plajă“ şi „Am o problemă“.

Mirela MARINESCU

 

Pălăvrăgeala, benefică pentru creier

Pălăvrăgeala este benefică pentru creier. Potrivit unui grup de cercetători din cadrul Institute for Social Research (ISR) de la Universitatea din Michigan (SUA), pălăvrăgeala ajută memoria şi îi face pe subiecţi mai eficienţi atunci când vine vorba de teste de inteligenţă. „Din cele două studii pe care le-am realizat am descoperit că discuţiile interpersonale sunt foarte eficiente atunci când subiecţii sunt supuşi unor exerciţii mentale, le îmbunătăţeşte memoria şi îi face mai eficienţi din punct de vedere intelectual“, a explicat psihologul Oscar Ybarra, care a realizat studiul împreună cu Eugene Burnstein şi Piotr Winkielman.

După experimentele efectuate s-a constatat că grupurile de subiecţi implicaţi în discuţii au dovedit o activitate intelectuală mai intensă decât a celorlalţi. „Acest experiment a demonstrat modul în care interacţiunile sociale influenţează în mod direct memoria şi performanţele intelectuale în mod pozitiv“, a declarat Ybarra. „A vorbi cu un prieten are acelaşi efect ca şi când cineva ar face cuvinte încrucişate“, a mai spus acesta.

Olimpia TINCĂ

Rucsac cu energie solară

În cadrul Festivalului Ştiinţei ce s-a desfăşurat în localitatea italiană La Spezia a fost prezentat un rucsac inedit. După cum informează site-ul Yahoo!News, este vorba despre un rucsac cu energie solară ce permite proprietarului să-şi încarce telefonul celular, aparatul de fotografiat sau I-Podul, indiferent de locul unde se află şi fără a fi dependent de existenţa unei prize sau a bateriilor. În interiorul său se află un mic „power-case“ care înmagazinează energia generată de panourile solare cu care este dotat rucsacul şi pe care o eliberează atunci când este nevoie de ea. Potrivit oamenilor de ştiinţă, rucsacul reprezintă o inovaţie în domeniul promovării utilizării de energie alternativă.

Olimpia TINCĂ

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS