9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPuncte de pus la rană

Puncte de pus la rană

UTA – Pandurii
Stadion
„UTA“, duminică, ora 14.00 (TVR 1).
Formaţii probabile:
UTA:
Huţan – Bălan, Chiţa, Chiriţă, Vasiljevic – Hora, Djokovic, Fl. Dan, Hidişan – M. Ilie, Drida. Antrenor: Marin Barbu.
Pandurii: Dossey – Popete, Rus, Chibulcutean, Djapka – M. Voicu, Vancea, Stângă, Iordache – L. Mihai, Stromajer. Antrenor: Eugen Neagoe.

O soluţie pentru ieşirea pandurilor din criza prelungită ar fi un succes pe terenul „Bătrânei Doamne“, colega de suferinţă din subsolul clasamentului. 

„Meciul disperării“, aşa ar putea fi catalogat duelul dintre UTA şi Pandurii Târgu Jiu, două echipe care au mare nevoie de puncte, vecine în subsolul clasamentului. După înfrângerea cu Rapid, 3-1 pe „Municipal“, a şaptea consecutivă, antrenorul Eugen Neagoe a admis că echipa sa este în criză, jocul cu UTA căpătând un caracter decisiv, de a fi sau nu în Liga I. „Suntem într-o situaţie destul de grea. Jucătorii, se pare, nu au înţeles acest lucru. Numai din cauza noastră suntem aici. Am pierdut unele partide foarte uşor, dar aşa se întâmplă în fotbal. Am intrat în hora retrogradării. Dacă nu ne vom trezi şi nu vom câştiga la Arad vom avea probleme. Partida de la Arad este vitală“, a declarat Neagoe.
Acesta a văzut şi un lucru pozitiv în insuccesul cu Rapid, golul lui Stângă, reuşită venită după 589 de minute, „Geană“ aşteptând şi rezultatele pozitive în etapele viitoare când Pandurii întâlneşte adversari de acelaşi calibru. „După perioada asta în care nu am câştigat de şapte etape am reuşit şi un lucru bun, să dăm un gol. Am primit însă trei, lucru care nu se întâmpla la noi. Avem meciuri acum cu echipe care sunt în aceeaşi situaţie cu noi şi dacă vom câştiga va fi totul bine. Soluţia imediată pentru ieşirea din criză este un succes cu UTA. Cu trei puncte se poate ajunge până pe locul 11. Este o situaţie grea şi sunt conştient de acest lucru“, a afirmat tehnicianul pandurilor.
Pandurii Târgu Jiu şi UTA s-au întâlnit doar de două ori în Liga I, gorjenii câştigând cu 2-0 la Târgu Jiu, „Bătrâna Doamnă“ învingând apoi cu 3-0 la Arad. Pentru meciul de duminică, Neagoe nu va putea conta pe nici unul dintre vechii accidentaţi, Păcurar, Vasilache, Vătavu şi Adi Popescu.  

Neagoe, de neclintit de pe banca pandurilor

Pentru prima dată de la numirea sa la Pandurii, spectatorii de pe „Municipal“ i-au cerut demisia antrenorului Eugen Neagoe, lucru considerat normal de tehnician, având în vedere rezultatele din ultimul timp. Prilej pentru preşedintele clubului, Marin Condescu, de a-l reconfirma în funcţie pe „Geană“, cel puţin până la finalul acestui an, indiferent de rezultate. „Putem să pierdem toate meciurile până la sfârşitul anului, inclusiv şi cel din Cupa României, şi scaunul lui Eugen Neagoe nu este în pericol“, a declarat Condescu la finalul unei şedinţe maraton cu jucătorii şi antrenorii. Condescu a afirmat că situaţia echipei Pandurii nu este critică, în ciuda locului 16 ocupat în prezent. „Dacă avem inteligenţa să vedem exact ce ne lipseşte, putem recupera ce am tratat până acum cu superficialitate şi mă refer la primele trei meciuri, nu la ultimele patru. Trebuie să ne regăsim. Suntem aceeaşi echipă care în primele patru etape făcea zece puncte, aceiaşi oameni care au calificat Pandurii într-o fază superioară a Cupei României, deci toate lucrurile sunt la noi“, a spus Condescu.

Încurajări, nu amenzi

Conducerea clubului nu a luat măsuri disciplinare cu jucătorii la finalul meciului cu Rapid, preşedintele Condescu susţinând că a fost în vestiar pentru a-i încuraja. Şeful grupării gorjene crede că odată cu redescoperirea spiritului de echipă şi revenirea a doi jucători importanţi vor apărea şi rezultatele. „Nu s-a luat nici o măsură pentru că nu măsurile disciplinare rezolvă situaţia. Noi nu avem jucători care să decidă singuri un meci sau să piardă un meci. Anul trecut, colectivul şi unitatea au fost atuurile noastre şi eu sper ca prin revenirea lui Păcurar şi Vasilache să ne regăsim cadenţa. Spiritul de echipă nu lipseşte, dar nu s-a manifestat foarte bine. Avem puterea să depăşim această situaţie şi să ieşim din subsolul clasamentului“, a spus Condescu.

Păcurar s-a vindecat

Coordonatorul echipei Pandurii Târgu Jiu, Alexandru Păcurar, s-a refăcut după ruptura fibrilară suferită în etapa a şasea şi şi-a reluat vineri antrenamentele alături de colegii săi. Acesta nu va fi forţat în jocul cu UTA, urmând să revină pe teren cel mai probabil cu FC Vaslui. Optimist, Păcurar crede că Pandurii se va impune la Arad. „Nu mai resimt dureri, dar nu vreau să forţez acum. Oricum, cred că vom bate la UTA cu 2-0“, a spus Păcurar. Acesta s-a accidentat în jocul cu Gloria Buzău, 3-0 pe „Municipal“, şi de atunci Pandurii Târgu Jiu nu a mai câştigat nici un punct, marcând doar două goluri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU