30 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportRomânii vor să joace cu Franţa la Sibiu

Românii vor să joace cu Franţa la Sibiu

Lipsa unei arene adecvate în Capitală i-a forţat pe conducătorii tenisului românesc să caute soluţii în provincie, iar Sala „Transilvania“ din Sibiu este cea mai bună alegere în acest moment.

Antrenorul echipei României de Cupa Davis, Adrian Marcu, şi-a exprimat dorinţa ca duelul cu Franţa, programat în perioada 9 – 11 februarie, în primul tur al Grupei Mondiale, să se dispute pe „greenset“ lent, în Sala „Transilvania“ din Sibiu. Federaţia Română de Tenis va solicita o derogare de la Federaţia Internaţională de Tenis (ITF), necesară ca meciul să se desfăşoare într-o sală sub 3.000 de locuri. În cazul în care oficialii ITF nu vor accepta ca partida să se desfăşoare în sala de la Sibiu, care nu are numărul minim de locuri, 4.000, cerut de regulament, varianta de rezervă ar fi Sala „Ioan Kunst Ghermănescu“ din Bucureşti.
„Este pe jumătate hotărât. Noi am vrea să jucăm la Sibiu, dar trebuie să ne lase şi ITF. Încă nu avem un răspuns. Teoretic nu am avea voie să jucăm acolo, pentru că în Grupa Mondială e nevoie de o sală de cel puţin 4.000 de locuri. La Sibiu se pot face în jur de 3.000 de locuri şi cu puţină bunăvoinţă poate cei de la ITF vor spune da. Pe la sfârşitul lunii noiembrie, primim un răspuns. Aşa s-a întâmplat şi când am jucat cu Belarus la Braşov. Atunci am primit aprobare pentru că jucăm cu Belarus, deci nu era un meci aşa de interesant, altfel, dacă era vorba de Suedia sau Franţa, nu ne-ar fi lăsat“, a afirmat tehnicianul român. „Probabil că vom juca pe un greenset lent, fiindcă zgură nu putem pune nici la Sibiu, nici la Polivalentă. Este aproape imposibil, pentru că zgura este foarte grea şi ar strica suprafaţa sălii. Vom încerca să folosim un greenset pe care să îl facem cât se poate de lent, ca să sară mingea mai sus“, a completat Marcu.

Florin Mergea, singurul rămas în luptă

Tenismanul român Victor Hănescu a pierdut în faţa cehului Jan Mertl cu scorul de 2-6, 4-6, în turul I al challengerului german de la Aachen, dotat cu premii în valoare de 42.500 de euro. Pentru prezenţa în primul tur, Hănescu a încasat un cec în valoare de 440 de euro, în timp ce Jan Mertl a câştigat 730 de euro şi şase puncte ATP.
Pe tabloul principal al challengerului de la Aachen se regăseşte şi Florin Mergea, tenismanul român urmând         să-l întâlnească în primul tur pe olandezul Peter Wessels. În proba de dublu, cuplul Mergea/Alexandre Kudryavtsev (Rusia) a trecut în manşa inaugurală de perechea Oleksandr Dolgopolov (Ucraina)/ Alessandro Motti (Italia), scor 6-4, 6-3.
O zi proastă a prins şi Horia Tecău, care a ratat calificarea pe tabloul principal al probei de simplu la turneul challenger de la Louisville (Kentucky), dotat cu premii totale de 50.000 de dolari. În ultimul meci al calificărilor, tenismanul român a cedat în faţa sud-africanului Fritz Wolmarans cu scorul de 6-4, 6-7 (3), 6-4. Horia Tecău va juca pe tabloul principal de dublu, alături de germanul Benedikt Dorsch.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS