12 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii vor victorie în deplasare

Pandurii vor victorie în deplasare

Unirea Urziceni – Pandurii
Stadion
„Tineretului“, duminică, ora 15.00 (Naţional TV)
Formaţii probabile:
Unirea:
Stelea – D. Munteanu, Galamaz, Medmedovic, Bordeanu – V. Negru, Gomes – Mara, B. Stancu, Pădureţu – Bilaşco. Antrenor: Dan Petrescu.
Pandurii: Dossey – Mândrean, Rus, Chibulcutean, Djapka – M. Voicu, Vancea, Stângă, Iordache – L. Mihai, Stromajer. Antrenor: Eugen Neagoe.

Chiar dacă au făcut figuraţie în deplasare în acest sezon, gorjenii speră că vor da lovitura la Urziceni, pe terenul echipei care şi-a adjudecat toate punctele de acasă până acum.

Pandurii speră că vor fi ocoliţi de ghinion la Urziceni şi vor concretiza în puncte jocul bun practicat în ultimele două etape. Gorjenii au pierdut la limită ultimele cinci confruntări din Liga I şi cred că acest coşmar va lua sfârşit tocmai pe terenul echipei lui Dan Petrescu, neînvinsă acasă în acest campionat. Dacă Unirea Urziceni a suferit etapa trecută, la Cluj, abia a doua înfrângere a campionatului, iar veteranul Stelea a scos mingea din poartă după şase jocuri fără gol primit, „pandurii“ nu au mai văzut un punct din etapa a şasea şi nu au mai marcat vreun gol de 435 de minute. Totuşi, oltenii sunt optimişti. „Unirea este o echipă bună în momentul actual chiar dacă unele partide le-a câştigat cu şansă, în minutul 90. Au un joc destul de compact, echipa stă foarte bine în teren. Îi cunoaştem foarte bine şi sper ca duminică noi să fim mai inspiraţi decât ei şi la final să reuşim să câştigăm acest joc. Sper să avem şi şansă, să jucăm mai bine decât am făcut-o până acum, să marcăm din ocaziile pe care ni le vom crea. Echipa a arătat un joc bun, singura problemă e că nu am reuşit să acumulăm puncte, dar eu cred că la Urziceni putem să ne impunem“, a spus Neagoe.

Revine Rus

Antrenorul Eugen Neagoe va efectua o singură modificare printre titulari faţă de jocul cu Dinamo, fundaşul Alin Rus revenind în primul unsprezece după ce şi-a ispăşit suspendarea. Pe partea dreaptă, „Geană“ nu are decât soluţia Mircea Voicu în linia mediană, Vasilache şi Păcurar nefiind recuperaţi. Adi Popescu şi-a reluat antrenamentele după fractura de peroneu suferită în etapa treia, însă nu va mai fi folosit în acest an. „Vom vedea dacă în această toamnă, spre finalul turului de campionat, vom putea să ne bazăm din nou pe Adi Popescu. Dacă toate lucrurile vor fi în regulă şi vom acumula multe puncte, nu ştiu dacă o să-l forţăm. Vasilache şi Păcurar sper să-şi revină cât mai repede. După părerea mea şi după discuţiile avute şi cu ei, şi cu doctorii care i-au văzut şi care le-au recomandat acest tratament, după partida cu Unirea Urziceni vor putea să facă antrenamente“, a declarat „Geană“.

Neagoe mai vrea 15 puncte

Dorinţa tehnicianului este ca Pandurii Târgu Jiu să încheie acest an cu 25 de puncte în clasament. Cum până în acest moment gorjenii au acumulat doar zece puncte, aceştia ar trebui să obţină cinci victorii în cele nouă partide câte mai sunt de disputat în acest an, printre care cele cu Unirea Urziceni, Steaua şi Rapid. „Toate meciurile sunt dificile. Multe echipe se vor bate pentru participarea în cupele europene, dar, după părerea mea, cel puţin zece formaţii se vor bate pentru evitarea zonei ce va duce în Liga a II-a. Mi-aş dori să adunăm până în iarnă 25 de puncte. Este posibil, dar depinde de noi, de cum vom juca, de cum vom trata meciurile, de cât de oportunişti vom fi acolo, în faţa porţii, de câte goluri vom marca“, a declarat Neagoe. Acesta crede că lupta pentru evitarea retrogradării este deschisă, chiar şi „lanterna roşie“, „U“ Cluj, putând emite pretenţii la salvare: „Nu se poate vorbi acum de retrogradare la nici o echipă. Nici la Universitatea Cluj, care este pe ultimul loc. Mai sunt foarte multe etape şi orice lucru este posibil în fotbal“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS