22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDouă meciuri în patru zile cu acelaşi adversar

Două meciuri în patru zile cu acelaşi adversar

Echipa Pandurii Târgu Jiu va juca, în optimile Cupei României, cu Universitatea Cluj, codaşa Ligii I. Conform noului regulament de organizare, partida, programată pe 4 sau 5 decembrie, se va disputa pe stadionul „Ion Moina“, în fieful „şepcilor roşii“, dacă Antena 1 nu-şi va exprima dorinţa să o transmită. În caz că jocul va fi televizat, acesta va avea loc pe teren neutru, obligatoriu dotat cu instalaţie de nocturnă. Cele două formaţii s-au mai întâlnit în acest an de două ori, în prima etapă a sezonului, la Cluj, scorul fiind 1-1, acelaşi ca în amicalul disputat la Simeria, în toamnă.
Antrenorul Eugen Neagoe crede că şansele de calificare în sferturile de finală ale competiţiei se împart în mod egal, deşi clujenii nu au prea convins în campionat: „Universitatea Cluj e un adversar incomod şi va fi un meci echilibrat. Este o echipă care joacă fotbal, chiar dacă e pe ultimul loc în clasament acum. De aceea spun că şansele sunt egale la acest meci“, a precizat Neagoe.
Gorjenii vor fi nevoiţi în finalul acestui an să susţină cinci partide în 14 zile: cu Steaua, pe 29 noiembrie (restanţă), cu Gloria Bistriţa, pe 2 decembrie, cu „U“ Cluj în cupă, pe 4 sau 5 decembrie, din nou cu „U“ Cluj, în campionat, pe 9 decembrie, şi cu Oţelul Galaţi, pe 12 decembrie. Pandurii şi „U“ Cluj se vor întâlni astfel de două ori în patru zile, o situaţie destul de rar întâlnită. „Mi s-a întâmplat o singură dată ca jucător acest lucru, când eram la Craiova. Am bătut Gloria Bistriţa atât în campionat, cât şi în cupă“, şi-a amintit Neagoe. „Noi ne dorim să facem performanţă în Cupa României. După ce sezonul trecut am ajuns în semifinale, acum am vrea să jucăm finala“, a încheiat tehnicianul oltenilor.
În optimile Cupei României se mai dispută partidele: FC Braşov – Oţelul Galaţi, Sănătatea Cluj – Dinamo, Jiul Petroşani – CFR Cluj, Unirea Urziceni – Steaua, Poli Iaşi – Rapid, Dacia Mioveni – Ceahlăul şi Gloria Buzău – Poli Timişoara.
Antrenorul Eugen Neagoe crede că ratările pe bandă rulantă ale pandurilor, care nu au mai marcat de 435 de minute în Liga I, sunt de natură psihologică. „Geană“ încearcă să-i determine pe atacanţii săi să uite că nu au dat un gol de etape bune şi îi sfătuieşte să speculeze ocaziile pe care şi le vor crea în partida următoare de la Urziceni. „Este o problemă psihologică la atacanţi. Ei sunt jucători valoroşi, dar, dacă se gândesc la ratări, vor avea probleme“, a spus Eugen Neagoe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS