19.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSportBornescu apără la Galaţi

Bornescu apără la Galaţi

Comisia de Apel a Federaţiei Române de Fotbal a decis să-i ridice suspendarea portarului craiovean, care are drept de joc în meciul cu Oţelul.

Portarul Ştiinţei, Mircea Bornescu, a scăpat de suspendarea de şase etape dictată săptămâna trecută de Comisia de Disciplină, după ce „Jose“ i-a rupt trei coaste bistriţeanului Cristi Coroian, la meciul Gloria – Universitatea (scor 0-1). În aceste condiţii, Bornescu a stat o etapă, în partida cu Universitatea Cluj, dar va apăra sâmbătă, la Galaţi.
„Mulţi m-au criticat şi au spus că Ştiinţei i-a lipsit cineva la Federaţie. A fost o decizie greşită a Comisiei de Disciplină şi acum s-a făcut dreptate. Cei de la Apel au judecat corect, iar Mircea va apăra la Galaţi“, a comentat Vlad Roşca, managerul sportiv al Ştiinţei, imediat după pronunţarea sentinţei. Oficialul roş-albastru a uitat însă să amintească unele mici amănunte, şi anume că la şedinţă au participat şi „greii“ Ilie Balaci, managerul general al Universităţii, şi Adrian Mititelu, finanţatorul echipei din Bănie, care în nici un caz nu au mers în Capitală doar pentru a-i căra geanta cu probe lui Roşca sau pentru a-i deschide uşa la federaţie.
Aşa cum era normal, cel mai fericit era ieri Mircea Bornescu. „Mă bucur că s-a făcut dreptate şi că voi putea reveni la Galaţi. Este păcat că am fost suspendat o etapă pe nedrept, mă refer la meciul cu Universitatea Cluj. Şase etape erau foarte mult pentru mine, dar decizia fusese exagerată. Le mulţumesc suporterilor care au fost alături de mine şi tuturor celor care m-au ajutat să trec peste acest episod nefericit. Mai multe voi spune pe teren“, a declarat Bornescu la aflarea deciziei. Acesta a ajuns aseară la Buzău, făcând joncţiunea cu echipa, care astăzi va pleca spre Galaţi.

Bistriţa nu se lasă

Jean Pădureanu, preşedintele echipei Gloria Bistriţa, a anunţat ieri că va face recurs şi că va cere rejudecarea cazului, considerând că echipa sa a fost nedreptăţită. „Sunt extrem de dezamăgit de această decizie. Este incredibil! Coroian stă două săptămâni în spital, iar Bornescu stă o etapă suspendat. Ştiu foarte bine cine s-a implicat, voi veni la Bucureşti şi voi spune tot. Acum înţeleg de ce a fost bătaie aşa mare pe aceste comisii. Am depus deja memoriu şi aştept să fiu chemat la Bucureşti, împreună cu Coroian. Până să mergem mai departe pe linie sportivă, Coroian îl va acţiona în judecată, pe cale civilă, pe Bornescu“, a declarat Pădureanu.
În replică, Adrian Mititelu, patronul Ştiinţei, a spus: „S-a văzut că avem dreptate, iar decizia Comisiei de Apel este cea corectă. Nu văd de ce Bistriţa face acest tam-tam! De ce nu spune Pădureanu că voia să ceară amânarea cazului sau care erau interesele?“. În legătură cu revenirea lui Bornescu pe teren, finanţatorul Universităţii a declarat: „Cresc şansele noastre de a obţine un rezultat bun la Galaţi“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

26 COMENTARII