19.5 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTunarii au lovit de şapte ori Slavia

Tunarii au lovit de şapte ori Slavia

Arsenal Londra este cu un pas în optimile Ligii Campionilor, după victoria antologică obţinută marţi seară, pe teren propriu, în faţa Slaviei Praga, cu 7-0, în Grupa H a competiţiei, din care face parte şi Steaua. „Tunarii“ au egalat totodată recordul stabilit de Juventus Torino în decembrie 2003, când se impusese tot cu 7-0 în faţa grecilor de la Olympiakos.
Înaintea meciului, antrenorul cehilor, Karel Jarolim, declara că speră într-un „mic miracol“, dar până la urmă partida de la Londra s-a transformat pentru el şi elevii săi într-un dezastru, după cum avea să recunoască şi el la sfârşit.
Nici nu s-au aşezat bine în ghete jucătorii Slaviei, că s-au şi văzut conduşi pe tabelă, în minutul 5, când Hleb i-a pasat lui Fabregas, iar acesta l-a driblat pe Mickael Tavares şi a marcat la colţul lung. Imediat după ce au primit gol, cehii au avut o scurtă perioadă în care au jucat bine şi chiar au pus în pericol poarta gazdelor cu un şut bun de la distanţă.  
În minutul 24, Arsenal a dus scorul la 2-0, Hubacek trimiţând balonul în propria poartă, la o lovitură de colţ. Emmanuel Adebayor a trecut apoi pe lângă al treilea gol, lovitura sa de cap fiind respinsă de Vaniak. Cu patru minute înainte de pauză, goal-keeper-ul ceh a degajat greşit până la Walcott, iar singurul englez din echipa lui Arsenal Londra a stabilit scorul la pauză, 3-0.

Încă patru lovituri de tun în repriza a doua

Antrenorul oaspeţilor, Jarolim, l-a scos la pauză pe Kalivoda şi l-a introdus pe Tomas Jablonsky, iar Ivana a fost mutat în atac alături de Vlcek. Mutările tehnicianului cehilor s-au dovedit însă inutile, pentru că Slavia a mai încasat patru goluri, fără să înscrie nici unul.
Trei dintre reuşitele „tunarilor“ au venit foarte repede. În minutul 51, Emmanuel Eboue a combinat cu Fabregas, de la acesta mingea a ajuns la bielorusul Hleb, care l-a învins pe Vaniak cu un şut la colţul scurt. Trei minute mai târziu, Hleb a devenit servant pentru Walcott, care a realizat „dubla“, ducând scorul la 5-0. În minutul 58, Fabregas şi-a trecut şi el pentru a doua oară numele pe lista marcatorilor, fructificând, cu mult calm, o pasă a lui Walcott. Era 6-0 şi mai rămăsese mai mult de o jumătate de oră de joc. În acest timp, Slavia a căutat să marcheze golul de onoare, dar portarul Almunia s-a opus cu succes şuturilor expediate de Matej Krajcik şi Vlcek, iar Arsenal a trimis mingea în bară prin cehul Rosicky. Până la urmă, al şaptelea gol al gazdelor a fost marcat în minutul 89 de rezerva Bendtner, care a primit pe „tavă“ o pasă cu călcâiul de la Emmanuel Eboue.
Arsenal a acumulat până acum maximum de puncte din trei meciuri şi este lideră în Grupa H, în timp ce Slavia rămâne pe locul al treilea, cu cele trei puncte acumulate în meciul cu Steaua, disputat în septembrie la Praga.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS