20.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportOltchim a luat avans

Oltchim a luat avans

Chimistele antrenate de Gheorghe Tadici s-au impus şi la Roman şi s-au distanţat în fruntea clasamentului.

În ultima verificare înainte de debutul în grupele Ligii Campionilor, Oltchim Râmnicu Vâlcea a jucat la Roman, cu formaţia locală HCM, în devans la etapa a opta a Ligii Naţionale. Chiar dacă veneau după o deplasare obositoare din Danemarca, la Cupa Mondială, chimistele au reuşit să îşi impună jocul şi să cucerească alte două puncte care le distanţează în fruntea clasamentului, având în vedere că în această etapă Rulmentul Braşov va sta.
Oltencele au început partida în forţă şi au condus încă din primul minut, în faţa unor tribune arhipline. La pauză deja era pecetluită soarta celor două puncte, campioana României conducând cu 21-10. Ostilităţile au continuat asemănător şi în repriza secundă, cu Gâlcă şi compania la timonă, mărindu-şi treptat avansul pe tabela de marcaj. În final a fost 39-23 pentru elevele lui Tadici, care sunt neînvinse de mai bine de un an.
Pentru lidera clasamentului au marcat: Ionela Gâlcă şi Ramona Maier (7 goluri fiecare), Steluţa Luca, Adriana Nechita (5), Narcisa Lecuşanu şi Valeria Motogna (4), Adina Meiroşu şi Iulia Puşcaşu (2), Clara Vădineanu, Oana Manea şi Valentina Ardean Elisei (1).

„Vâlcea e favorită cu Viborg“

Fostul tehnician al Oltchimului, Ioan Gherhard, care are în palmares Cupa EHF la Vâlcea, în prezent antrenor la Roman, a recunoscut supremaţia oaspetelor la finalul întâlnirii: „Noi avem o echipă subţirică, nu ne putem compara cu Oltchimul. Au fost superioare la toate capitolele, gabarit, valoare, incisivitate. Ne-au depăşit, în primul rând, pe contraatac, mai mult de jumătate din golurile Oltchimului aşa au fost marcate“.  Cât priveşte partida din Liga Campionilor, cu Viborg, „Gheri“ crede că vâlcencele sunt favorite la victorie: „Viborg este una dintre echipele puternice din Europa, una dintre favoritele la cucerirea trofeului. Dar să nu se uite că Oltchim se confundă cu naţionala României, care este vicecampioană mondială en-titre. Cred că Oltchim este favorită la victorie şi că se va califica fără probleme din faza grupelor. Nu mă pronunţ dacă Vâlcea are sau nu şansă să ajungă în finală pentru că drumul este foarte lung până acolo“.
De partea cealaltă, Gheorghe Tadici s-a declarat mulţumit de modul în care au evoluat elevele sale, având în vedere oboseala pe care au acumulat-o la Cupa Mondială. Tehnicianul chimist spune, totuşi, că se aştepta la mai mult pe faza de apărare: „Am primit 23 de goluri de la HCM Roman, ceea ce mi se pare cam mult“.
Imediat după terminarea meciului de la Roman, chimistele au plecat spre Râmnicu Vâlcea şi mai au la dispoziţie numai trei zile pentru a pregăti întâlnirea cu Viborg. Astăzi, tot lotul, împreună cu antrenorii, dar şi cu preşedintele clubului, Ioan Gavrilescu, va participa la o conferinţă de presă organizată la Sala Sporturilor „Traian“.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS