17.3 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăSportNeagoe vrea să câştige la Urziceni

Neagoe vrea să câştige la Urziceni

Jocul cu Unirea Urziceni este pentru Pandurii Târgu Jiu alt prilej de speranţă. Antrenorul Eugen Neagoe este convins că echipa sa va învinge pe terenul ialomiţenilor, bazându-se pe puterea de luptă şi pe valoarea elevilor săi. „Geană“ susţine că gorjenii ar fi meritat să strângă 19 puncte şi nu zece din cele zece partide disputate în Liga I. „Sper ca, începând de la Urziceni, să câştigăm, iar echipa să intre pe un drum normal. Eu cred că avem puterea şi valoarea să sperăm la mai mult şi, dacă ne uităm la meciurile trecute, cred că puteam acumula cel puţin 19 puncte. Dar, din păcate, şi din cauza greşelilor noastre – şi aici mă refer şi la golurile primite, dar şi la ocaziile ratate pentru că nu am reuşit să le fructificăm -, am ajuns acum să avem doar zece puncte în clasament“, a declarat Neagoe. Şi secretarul general al clubului gorjean, Daniel Băloi, le cere jucătorilor să se dăruiască pentru victorie la Urziceni, având în vedere că pe „Municipal“ urmează să sosească şi Rapid. „La Urziceni trebuie să câştigăm neapărat. Băieţii trebuie să facă meciul vieţii lor“, a spus Băloi.

Golul, ingredientul care le lipseşte gorjenilor

După un început de sezon favorabil, în care a strâns zece puncte din cinci partide, echipa Pandurii suferă de cinci etape nu din punct de vedere al esteticii jocului, cât din cauza lipsei de rezultate. Un gol înscris şi zero puncte este bilanţul ultimelor cinci întâlniri din Liga I, toate pierdute la limită de echipa lui Neagoe. Ultima reuşită datează din runda a şaptea, când Liviu Mihai a marcat în minutul 15 al jocului cu Ceahlăul de la Piatra Neamţ, iar de atunci au trecut 435 de minute de când gorjenii nu au mai găsit drumul spre plasa porţilor adverse. De cele mai multe ori, ghinionul a fost invocat de oficialii grupării gorjene ca scuză pentru lipsa rezultatelor, însă perioada nefastă este cauzată în primul rând de ineficienţa jucătorilor lui Neagoe. Deşi are în subordine patru atacanţi, Liviu Mihai, Vintilescu, Stromajer şi Piţurcă junior, nici unul nu s-a dovedit prea inspirat în faţa porţilor adverse. În acest campionat, doar L. Mihai (2) şi Stromajer au reuşit să-şi treacă numele pe lista marcatorilor, restul golurilor fiind marcate de Păcurar (2), Djapka, Iordache, Rus şi Vasilache. Piţurcă junior este singurul atacant care nu a înscris nici un gol de când s-a transferat la Pandurii, contabilizând atât jocurile amicale, cât şi cele oficiale. Neagoe, fost atacant, ştie de ce au nevoie elevii săi pentru a se lipi la gol. „Din dorinţa de a marca, de a câştiga, de multe ori nu-ţi iese. Se precipită când ajung în faţa porţii. Acolo trebuie să ai stăpânire de sine, inspiraţie. Şi eu am jucat atacant şi ştiu lucrurile astea. Am ratat şi eu de foarte multe ori şi singur cu portarul, şi cu poarta goală“, a precizat „Geană“.

Pandurii, în urna B

Pandurii Târgu Jiu îşi află astăzi adversara din optimile Cupei României Timişoreana, gruparea gorjeană fiind plasată în urna a doua valorică. Tragerea la sorţi are loc de la ora 13.30, în sala Peluză de la Casa Fotbalului. Echipele calificate au fost repartizate în trei urne: urna A – Dinamo Bucureşti, Steaua Bucureşti, CFR Cluj, Rapid Bucureşti, Oţelul Galaţi; urna B – Poli Ştiinţa Timişoara, Universitatea Cluj, Unirea Urziceni, Pandurii Târgu Jiu, Poli Iaşi, Ceahlăul Piatra Neamţ, Gloria Buzău, Dacia Mioveni; urna C – FC Braşov, Jiul Petroşani, Sănătatea Servicii Publice Cluj. Se vor împerechea echipele din urna A cu formaţii din urna C (trei meciuri) şi în continuare celelalte echipe din urna A cu formaţii din urna B (două meciuri). Cele rămase din urna B vor juca între ele (trei meciuri). Echipele din ligile inferioare şi cele din aceeaşi urnă mai slab clasate sunt organizatoarele partidelor, care se vor disputa pe 4, 5 şi 6 decembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS