10.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportImpotenţă roş-albastră

Impotenţă roş-albastră

FC Sevilla – Steaua 2-1
Stadion
„Ramon Sanchez-Pizjuan“, spectatori 35.000.
Au marcat: Kanoute ‘5, Luis Fabiano ’18 / Petre ’63.
FC Sevilla: Palop – Daniel Alves, Mosquera, Dragutinovici, Adriano – Jesus Navas, Poulsen, Keita, Capel (Marti ’84) – Luis Fabiano, Kanoute (Renato ’71). Antrenor: Juande Ramos.
Steaua: Zapata – Emeghara, Goian, Rada, P. Marin – Ov. Petre, Croitoru – Surdu (Neaga ’46), Dică (V. Badea ’46), Nicoliţă – Iacob (Zaharia ’71). Antrenor: Massimo Pedrazzini.
A arbitrat: Roberto Rossetti (Italia).
Cartonaşe galbene: Keita, Adriano / P. Marin, Croitoru, Zaharia.

Al treilea meci jucat de Steaua în Liga Campionilor a coincis cu a treia înfrângere. De data aceasta, „călăul“ echipei din Ghencea s-a numit FC Sevilla, care s-a impus mai clar decât scorul arătat de tabelă, 2-1.

Steaua a înregistrat o nouă înfrângere în Liga Campionilor, a treia consecutivă, pierzând cu 2-1 partida de la Sevilla, din Grupa H. Spaniolii i-au depăşit pe elevii lui Pedrazzini mai clar decât a arătat-o scorul, practicând un fotbal de calitate, în special în prima repriză, când bucureştenii au fost depăşiţi total.
Echipa lui Juande Ramos a început în forţă şi a reuşit să deschidă scorul încă din minutul 5, când Capel a centrat de pe partea stângă, iar Kanoute, lăsat liber de Goian, a reluat cu capul în plasă. După zece minute, în care Steaua nu a prea trecut de centrul terenului, danezul Poulsen a prins o ghiulea de la 20 de metri, care s-a dus puţin pe lângă vinclu. În minutul 18, Kanoute, aflat undeva la centru, i-a pasat lui Fabiano, iar brazilianul s-a îndreptat spre poarta lui Zapata şi l-a învins pentru a doua oară, în ciuda faptului că Emeghara a încercat să respingă de pe linia porţii.
Nici după ce a primit al doilea gol, Steaua nu şi-a revenit, nereuşind să pună în pericol poarta adversă. Mijlocaşii nu au construit nimic, dar nici vârful împins Iacob, foarte lent marţi seară, nu a reuşit să se demarce pentru a primi baloane utile. Până la pauză, spaniolii au mai trecut de două ori pe lângă gol. Mai întâi, Capel l-a angajat perfect pe Jesus Navas, dar acesta a fost blocat de Zapata din cauza preluării prea largi, iar apoi Keita a zguduit una dintre barele porţii Stelei cu un şut de la distanţă.

Puţin mai bine în repriza secundă

În partea a doua, Steaua a jucat mai curajos şi a avut mai multe incursiuni în jumătatea adversă. Începutul de repriză a aparţinut însă tot andaluzilor, care au fost aproape de gol la centrarea în forţă a lui Daniel Alves, deviată la o palmă de poarta lui Zapata.
În minutul 63, Croitoru a trimis o pasă excelentă tocmai de la mijlocul terenului, Iacob a dejucat bine ieşirea la ofsaid a gazdelor, reluarea sa a fost blocată de Mosquera, iar Ovidiu Petre a profitat de respingere şi a micşorat diferenţa de pe tabelă.
Trei minute mai târziu, Ionuţ Rada a atins mingea cu mâna în suprafaţa de pedeapsă, dar arbitrul italian Rossetti nu a observat. A urmat o nouă ocazie a Sevillei, şutul lui Fabiano trecând milimetric pe lângă bară.
Acelaşi Fabiano putea să ducă scorul la 3-1, zece minute mai târziu, reluarea sa cu capul ocolind cu puţin poarta. Finalul de meci a aparţinut tot gazdelor, care au trecut de trei ori pe lângă gol, Renato, Fabiano şi Navas nereuşind să-l învingă pe Zapata, cel mai bun om al Stelei în acest meci.
Steaua nu mai poate acum decât să spere că va ocupa locul al treilea în grupă, pentru care se va lupta cu Slavia Praga. Pe 7 noiembrie, la Bucureşti, Steaua va întâlni din nou pe FC Sevilla.

Rezultate în grupele Ligii Campionilor:

Grupa E: VfB Stuttgart – Olympique Lyon 0-2, Rangers – Barcelona 0-0; Clasament: 1. Barcelona 7 puncte, 2. Rangers 7, 3. Lyon 3, 4. Stuttgart 0.
Grupa F: Dinamo Kiev – Manchester United 2-4,  AS Roma – Sporting 2-1. Clasament: 1. Manchester United 9 puncte, 2. AS Roma 6, 3. Sporting 3, 4. Dinamo Kiev 0.
Grupa G: ŢSKA Moscova – Internazionale Milano 1-2, PSV – Fenerbahce 0-0; Clasament: 1. Internazionale 6 puncte, 2. Fenerbahce 5, 3. PSV 4, 4. ŢSKA Moscova 1.
Grupa H: Sevilla – Steaua 2-1, Arsenal – Slavia Praga 7-0; Clasament: 1. Arsenal 9 puncte, 2. Sevilla 6, 3. Slavia Praga 3, 4. Steaua 0.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII