12.3 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSportVâlcencele promit spectacol cu HCM Roman

Vâlcencele promit spectacol cu HCM Roman

Elevele lui Gheorghe Tadici joacă astăzi la Roman şi vor să îşi păstreze invincibilitatea în Liga Naţională.

Oltchim Râmnicu Vâlcea va juca astăzi, în deplasare, de la ora 11.00, împotriva celor de la HCM Roman.
Chimistele vor să-şi păstreze invincibilitatea şi pornesc favorite, mai ales că un succes le-ar putea distanţa la două puncte de principala urmăritoare, Rulmentul Braşov, elevele Marianei Târcă urmând să stea în această rundă. Disputa va fi arbitrată de bucureştenii Bogdan Ştark şi Romeo Ştefan.
Extrema Oltchimului, Ramona Maier Farcău, nu a mai participat la meciul amical dintre România şi Ucraina, disputat la Aarhus şi câştigat de tricolore cu 40-25. Chiar dacă trece prin momente dificile, după ce soţul său a suferit o intervenţie chirurgicală, Ramona va face deplasarea la Roman. Maier a făcut joncţiunea cu restul colegelor sale la Bucureşti, de unde delegaţia Oltchimului a plecat direct în Moldova.
Programul etapei a 8-a a Ligii Naţionale: astăzi, ora 11.00: HCM Roman – Oltchim; vineri, ora 17.00: Jolidon Cluj – CSM Sfântu Gheorghe; sâmbătă, ora 11.00: Tomis Constanţa – Cetate Deva, Oţelul Galaţi – Dunărea Brăila, Rapid Bucureşti – Astral Buzău, HC Zalău – HC Baia Mare; Urban Braşov va sta.

15 lei biletul în Liga Campionilor

CS Oltchim va pune în vânzare mâine, de la ora 12.00, biletele pentru meciul de debut din Liga Campionilor, dintre Oltchim Râmnicu Vâlcea şi Viborg, din Danemarca. Preţul a fost stabilit la 15 lei, intrare generală, vâlcenii având la dispoziţie numai 1.000 de tichete, restul locurilor din Sala „Traian“ urmând să fie ocupate de posesorii de abonamente. „Îi sfătuiesc pe iubitorii handbalului să-şi procure biletele din timp, pentru că este greu de crezut că duminică vor mai găsi. De asemenea, îi rog pe cei care îmi cunosc numărul de telefon să nu mă mai sune pentru bilete, pentru că nu voi avea nimic în plus faţă de cele pe care le vom pune la vânzare la sală“, a spus vicele Petre Berbecaru. Accesul în tribune va fi permis cu două ore înainte de debutul partidei de duminică, programată de la ora 16.50.

Viborg bate tot în campionatul intern

Viitoarea adversară a Oltchimului este lideră detaşată a campionatului danez, considerat de specialişti cel mai puternic din lume. Formaţia Cristinei Vărzaru are şapte victorii din tot atâtea posibile şi a reuşit să se impună şi pe terenul câştigătoarei Ligii Campionilor din campionatul trecut, Slagelse. Viborg are 14 puncte, cu patru mai mult decât ocupanta poziţiei secunde, Larvik, şi cu şase mai mult decât Slagelse. Liga daneză are 12 formaţii, primele două clasate obţinând dreptul de participare în grupele Ligii Campionilor. Viborg are în lot o mulţime de vedete şi în pauza competiţională a făcut un transfer de senzaţie, aducând-o de la marea rivală Slagelse pe Bojana Popovic, triplă câştigătoare a trofeului în 2004, 2005, 2007, ediţii în care a cucerit şi titlurile de golgheteră a competiţiei.

Gâlcă, în Dream team la Cupa Mondială

Chiar dacă România nu a reuşit calificarea în semifinale, lotul antrenat de Gheorghe Tadici a dat o jucătoare în echipa ideală a Cupei Mondiale de la Arhus, pivotul Ionela Gâlcă. Iată cum arată Dream team-ul Cupei Mondiale 2007: Valerie Nicolas (portar, Franţa), Ann Grete Norgaard (extremă stânga, Danemarca), Rikke Skov (inter stânga, Danemarca), Gro Hammerseng (centru, Norvegia), Linn-Kristin Riegelhuth (inter dreapta, Norvegia), Emilia Turey (extremă dreapta, Rusia), Ionela Gâlcă-Stanca (pivot, România).

Bursă de zece milioane pentru Torok

Cea mai iubită handbalistă care a evoluat de-a lungul timpului la Râmnicu Vâlcea, Maria Torok Duca (fostă Verigeanu), va primi, începând cu această lună, o rentă viageră în valoare de zece milioane de lei vechi. Banii vor fi alocaţi din taxa de cultură şi sport a Primăriei Râmnicu Vâlcea, urmând ca în viitorul apropiat „Mori“ să fie propusă, alături de sora sa, Edith Matei, pentru titlul de cetăţean de onoare al oraşului. Maria Torok este dublă câştigătoare a Cupei EHF (1984 şi 1989) şi a Supercupei Europei în tricoul Oltchimului, echipă pe care a şi antrenat-o o scurtă perioadă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS