22.3 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportReformarea Ligii Campionilor se mai discută

Reformarea Ligii Campionilor se mai discută

Preşedinţii principalelor federaţii europene de fotbal s-au reunit la începutul acestei săptămâni, la Paris, şi s-au declarat de acord cu propunerile formulate de preşedintele UEFA, Michel Platini, în privinţa reformei privind Liga Campionilor, dar au solicitat „un termen rezonabil de gândire“.
„Preşedinţii federaţiilor din Franţa, Germania, Anglia, Spania, Italia şi Portugalia susţin principiul de deschidere a Ligii Campionilor la un număr crescut de campionate naţionale, care constituie fundamentul principal al reformei dorite de Michel Platini. De asemenea, forurile europene împărtăşesc preocuparea exprimată de preşedintele UEFA de a revaloriza cupele naţionale, oferind câştigătoarelor acestor competiţii un loc direct în Liga Campionilor“, se arată într-un comunicat remis presei de participanţii la reuniunea de la Paris. Totuşi, cele şase federaţii „doresc ca UEFA să acorde un termen rezonabil de gândire, pentru a le permite să ajungă la un consens“.
Preşedintele UEFA, Michel Platini, a prezentat un proiect de reechilibrare a Ligii Campionilor, printre propuneri figurând ca patru câştigătoare de cupe naţionale să intre în grupele principalei competiţii intercluburi după două tururi preliminare la care vor participa 16 echipe. Noua formulă, care va fi pusă în aplicare din 2009, urmează să fie supusă aprobării Comitetului Executiv al UEFA, care va avea loc la Nyon, în luna noiembrie.
Asociaţia Ligilor Europene de Fotbal (EPFL) a adoptat deja o poziţie ostilă proiectului de reformă a Ligii Campionilor prezentat de Platini, urmând să fie înaintate alte propuneri. De asemenea, G14 a anunţat că respinge reforma propusă de preşedintele UEFA şi că doreşte să se revină la vechiul sistem de desfăşurare a Ligii Campionilor, care prevedea disputarea a două faze ale grupelor, în loc de una, aşa cum se întâmplă în prezent.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS