21.7 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSportLucian Bute, campion mondial

Lucian Bute, campion mondial

„Mister KO“ a devenit sâmbătă dimineaţă noul campion mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, după ce l-a învins prin KO tehnic pe deţinătorul centurii, columbianul Alejandro Berrio.

Mult aşteptatul meci Lucian Bute – Alejandro Berrio a ţinut cu sufletul la gură întreaga Românie, finalul disputei fiind pe placul tuturor românilor, care au exultat la fiecare lovitură reuşită de gălăţean. „Mister KO“ s-a comportat ca un campion în gala de la Centre Bell, din Montreal, şarjele sale determinându-l pe adversar să cedeze în runda a 11-a (penultima). Berrio a fost prins într-un colţ al ringului, unde a încasat un croşeu, o directă şi un upercut de stânga în figură, doar corzile oprindu-i columbianului prăbuşirea la podea. Arbitrul a oprit meciul şi astfel Bute a devenit al treilea român campion mondial la box profesionist, după Mihai Leu (1997, categoria supermijlocie, versiunea WBA) şi Leonard Doroftei (2002, 2003, categoria superuşoară, versiunea WBA).
„Mi-am realizat visul, sunt campion mondial“, a declarat Bute. Acesta rămâne neînvins în cele 21 de meciuri disputate de la trecerea la profesionism, în care a înregistrat tot atâtea victorii, dintre care 17 înainte de limită. „Mister KO“ a adresat şi un mesaj în limba română pe scena canadiană: „Dragi români, care v-aţi trezit dimineaţă, vă mulţumesc din tot sufletul. Dedic victoria tuturor românilor şi familiei mele. Mamă, te iubesc!“, a spus Bute, printre lacrimi, în faţa a peste 12.000 de spectatori.
Alejandro Berrio era deţinător al centurii la această categorie de pe 3 martie 2007, când l-a învins prin KO tehnic pe germanul de origine rusă Robert Stieglitz, într-un meci pentru titlul mondial vacant. Bute i-a provocat lui Berrio a cincea înfrângere  (toate înainte de limită) din cariera de profesionist, în care mai obţinuse 26 de victorii (25 prin KO).

Presa canadiană l-a ridicat în slăvi pe Bute

Frumoasa victorie obţinută de Lucian Bute în faţa lui Alejandro Berrio nu a trecut neobservată de mass-media din Canada, care, după viaţa spartană pe care a dus-o până la marele duel, l-au lăudat pe gălăţean pentru faptul că nu a ratat titlul mondial la versiunea IBF.
„Lucian Bute nu a ratat şansa de a câştiga primul său titlu mondial. Viaţa de spartan pe care românul a avut-o în ultimii ani a dat roade vineri seară (sâmbătă dimineaţă – ora României) la Bell Center din Montreal“, a scris cotidianul Le Journal de Montreal în versiunea sa electronică. „Bute îl opreşte pe Berrio în repriza a 11-a prin KO. Românul i-a dat o serie de lovituri lui Berrio înainte ca arbitrul Marlon B. Wright să sară şi să oprească acţiunea“, a informat site-ul fightnews.ca. „Românul, stabilit în Canada, l-a oprit pe Berrio în primul său meci în care columbianul îşi apăra titlul. Lucian Bute rămâne neînvins, după ce l-a băgat în colţ pe columbian şi i-a administrat lovituri până ce arbitrul a intervenit“, a consemnat ziarul canadian Las Cruces Sun.
„Recordul lui Lucian Bute a devenit şi mai bun, 21 de victorii, 17 prin KO, ultima victorie fiind în faţa lui Alejandro Berrio. În repriza a 11-a, Berrio era pus la colţ de loviturile lui Bute, pe care doar arbitrul le-a oprit“, a notat şi site-ul eastsideboxing.com, în timp ce pagina web ca.news.yahoo.com a consemnat astfel victoria românului: „Lucian Bute a câştigat titlul mondial IBF, după ce l-a făcut KO pe Alejandro Berrio în faţa unei săli pline la Centre Bell din Montreal“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU