11.4 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSportNapoli, ghinionist la debut

Napoli, ghinionist la debut

„U“ Craiova – „U“ Cluj 1-1
Stadion
„Ion Oblemenco“, spectatori: 1.500.
Au marcat: Park ’47-autogol / A. Savu ’82
Universitatea Craiova: Bănică – Dănănae, D. Stoica, Mitchell, Rose – Fl. Costea, Prepeliţă (’58, Dina), Gărgălie, Velcovici – Tănasă, Stoianof (’70, Luţu). Antrenor: Nicolo Napoli.      
Universitatea Cluj: M. Tudor – Unguruşan, Iodi, Baciu (’61, A. Savu), Park, Suller – Olah, Haciatrian, G. Coman (’75, Sg. Costea) – S. Negrean (’46, R. Sabo), N. Jovanovic. Antrenor: Gigi Mulţescu.
Cartonaşe galbene: Gărgălie / Olah.
Au arbitrat: R. Petrescu – Cr. Nica, O. Şovre.

Ştiinţa s-a aflat aseară la opt minute de victorie, dar o gafă a portarului Bănică a făcut ca ardelenii să plece cu un punct de la Craiova.

Italianul Nicolo Napoli nu a avut noroc la revenirea sa pe banca tehnică a Universităţii Craiova, alb-albaştrii obţinând aseară, pe „Ion Oblemenco“, doar un rezultat de egalitate, 1-1, în faţa „lanternei roşii“ a campionatului, Universitatea Cluj. Absenţa lui Bornescu a fost până la urmă decisivă, înlocuitorul său, Nicuşor Bănică, portar care a avut o evoluţie bună timp de 82 de minute, greşind o singură dată, îndeajuns pentru ca ardelenii să plece cu un punct nesperat din Bănie.
Napoli a început meciul în sistemul clasic 4-4-2, cu Velcovici reintegrat în primul unsprezece ca mijlocaş stânga şi cu Stoianof titular în linia de atac, alături de Tănasă. În replică, ardelenii s-au baricadat cu cinci jucători pe linia de fund, mizând pe viteza lui Olah şi Coman pe cele două flancuri şi pe inspiraţia „vulpoiului“ Negrean în atac.
Prima ocazie de poartă a fost trecută în contul gazdelor, Costea ratând reluarea din careu, la o centrare a lui Velcovici (’8). Contra clujenilor a venit rapid şi mingea trimisă periculos în careu de Jovanovic a fost blocată de Mitchell (’13).  Ştiinţa a trecut de două ori pe lângă deschiderea scorului. Mai întâi, Tănasă a irosit o şansă imensă de gol cu poarta în faţă, şutul său din şase metri, după o acţiune frumoasă a lui Costea, fiind deviat peste transversală de Iodi (’14). A urmat peste un minut voleul lui Stoica din marginea careului, mingea trecând cu puţin pe lângă bară. Vremea rece a cam îngheţat şi jocul celor două echipe, nici una dintre combatante nefiind dispusă să rişte. Oaspeţii au avut şi ei şansa lor de gol, dar Bănică a arătat că se poate conta şi pe el, respingând spectaculos mingea trimisă cu capul, din careu, de Negrean (’22).
Rose şi-a încercat şi el norocul cu un şut de la distanţă (’28), până la pauză fiind de consemnat doar o nouă ocazie importantă a craiovenilor, Stoianof dându-i emoţii lui Tudor, portarul clujenilor reţinând în doi timpi lovitura de cap a „Bulgarului“.

Alb-albaştrii au început în forţă repriza secundă

Debutul părţii secunde a fost favorabil oltenilor, la două minute de la reluare aceştia reuşind deschiderea scorului. Tănasă a pătruns în careu, a trimis în faţa porţii, Tudor a respins în piciorul coreanului Park, mingea intrând în poartă. Elevii lui Napoli au prins şi mai mult curaj, iar Prepeliţă a fost aproape să facă 2-0, goal-keeper-ul clujenilor scoţând de sub bara balonul trimis cu capul de ex-piteştean (’52). Acesta din urmă avea să părăsească terenul câteva minute mai târziu, uşor accidentat, fiind înlocuit de Dina.
Nemaiavând ce apăra, trupa lui Mulţescu a ieşit la joc şi a oferit astfel alb-albaştrilor mai multe spaţii. Tănasă s-a aflat din nou aproape de gol, dar nu a putut marca din aceeaşi poziţie din care Luţu punctase cu Dacia Mioveni. „Piticul“ a fost şi el aruncat în luptă, dar nu a mai avut inspiraţia din partida precedentă de pe teren propriu. Ştiinţa a dat totuşi impresia că ştie să conserve avantajul minim, dar a fost trădată de portar.
Înlocuitorul lui Bornescu nu a putut să reţină o centrare în careu, mingea a ajus la Alin Savu, iar atacantul introdus în teren după pauză, care cu ceva timp înainte îşi dăduse cu stângul în dreptul în careul craiovean, a îndeplinit de data aceasta o simplă formalitate (’82). Oltenii au resimţit şocul, iar zbaterile lor în căutarea golului victoriei au devenit inutile. Alb-albaştrii şi-au pierdut definitiv concentrarea şi nu le-a mai ieşit nimic, în timp ce oaspeţii puteau da chiar lovitura pe final, Dănănae oprind un contraatac doi contra unu care se anunţa extrem de periculos.
Elevii lui Napoli au părăsit terenul cu capul plecat în apostrofările galeriei, care a scandat, printre altele, „Nu meritaţi, la Craiova să jucaţi!“, „Plecaţi cu toţii!“, „Vrem echipă!“ sau „Asta nu e Craiova!“, în prima repriză auzindu-se din peluză şi numele lui Dinu Patriciu, strigat cu insistenţă de suporteri. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

67 COMENTARII