20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSă vină a patra victorie!

Să vină a patra victorie!

Universitatea Craiova – „U“ Cluj
Stadion
„Ion Oblemenco“, astăzi, ora 19.00 (Telesport).
Formaţii probabile:
Universitatea Craiova
: Bănică – Dănănae, D. Stoica, Mitchell, Velcovici – Fl. Costea, Prepeliţă, Gărgălie, Rose – Tănasă, Baird. Antrenor: Nicolo Napoli.      
„U“ Cluj: M. Tudor – Unguruşan, Iodi, Baciu, Park, Suller – Olah, Haciatrian, G. Coman – R. Sabo, N. Jovanovic. Antrenor: Gigi Mulţescu.
Vor arbitra: R. Petrescu – Cr. Nica, O. Şovre.

După ultimele două succese, oltenii trebuie să arate astăzi că sunt din nou în stare să câştige, în ciuda nedreptăţii făcute de FRF prin suspendarea lui Bornescu.

Indiferent ce au fost în trecut, Craiova şi „U“ Cluj se zbat în această ediţie de campionat în mediocritate, oltenii fiind situaţi pe un loc ruşinos (14), iar ardelenii sunt „Cenuşăreasa“. Visând la gloria trecută, Universitatea Craiova a început campionatul, pe lângă declaraţii optimiste, şi cu o victorie categorică, 4-0 cu Farul, dar apoi Bănia s-a stins. Au urmat şapte înfrângeri şi, în sfârşit, alte două victorii, dar între timp Craiova a redevenit maşina de tocat antrenorii. Florin Cioroianu, care reuşise cu Universitatea un parcurs excelent în returul campionatului trecut, a plecat, Stîngă a fost sacrificat din cauza mofturilor lui Baird, iar Mogoşanu, cel care are în palmares ultimele două victorii ale Craiovei, a fost „avansat“ organizator de competiţii. Prezentul contează, iar Nicolo Napoli este acum omul aruncat la înaintare. Craiova are un final de tur greu, iar decizia Comisiei de Disciplină în cazul Bornescu – Coroian ne demonstrează că acolo, sus, în Capitală, nu suntem deloc iubiţi.

„Am scăpat de Bornescu!“

Lăsând la o parte toate aceste consideraţii, meciul de astăzi, simplu la prima vedere, trebuie însă tratat italieneşte, la rezultat. Napoli se confruntă cu şase probleme în lot: Bornescu şi Ciucă sunt suspendaţi, Andrei Ionescu, Dilevski şi Gîrlă sunt încă nerefăcuţi, în timp ce folosirea lui Wobay, plecat în Africa, la naţionala Sierrei Leone, este sub semnul întrebării. Ziarul „Clujeanul“ a titrat ieri: „Am scăpat de Bornescu!“.
Ambele echipe au antrenori noi, ceea ce ar putea aduce noi strategii şi poate chiar noi jucători titulari în meciul de astăzi, unul al disperării, mai ales pentru oaspeţi, care nu au simţit încă gustul unei victorii în acest tur. O înfrângere a ardelenilor pe „Ion Oblemenco“, coroborată cu încă una, posibilă în meciul din etapa următoare, când ardelenii întâlnesc acasă pe Steaua, ar condamna „U“ Cluj la retrogradare, chiar dacă mai sunt multe etape de jucat.
În partida de astă-seară, elevii lui Mulţescu vor evolua pe viaţă şi pe moarte, încercând să nu plece cu mâna goală din Craiova, motiv pentru care probabil că „turcul“ va aşeza astfel echipa în teren încât să fie un fel de autobază în faţa asaltului oltenilor. Mulţescu nu-l poate folosi pe căpitanul Goga (suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene), Villand şi Ghindaru nu au fost reţinuţi în lot, Milan Jovanovici, Cruşoveanu şi Suciu sunt accidentaţi, iar Cordoş răcit. „U“ Cluj s-a pregătit ieri în Craiova, iar aseară urma să ajungă la echipă şi Haciatrian, revenit din Armenia, după meciul naţionalei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

30 COMENTARII