20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, egalii câinilor roşii

Pandurii, egalii câinilor roşii

Chiar dacă nu s-a impus în faţa unor echipe mai slab cotate în ultimele patru confruntări din Liga I, Eugen Neagoe aspiră la un rezultat bun cu Dinamo.

Speranţa este cuvântul de ordine în tabăra echipei lui Neagoe, chiar dacă pe „Municipal“ soseşte duminică Dinamo Bucureşti, campioana României. Jocul bun practicat de „panduri“, în ciuda lipsei de rezultate din ultimele patru etape, şi eliminarea „câinilor roşii“ din Cupa României în sezonul precedent sunt argumentele invocate de gorjeni pentru adjudecarea victoriei. „Dinamo nu poate pierde? Am mai câştigat şi anul trecut împotriva lor şi într-o perioadă în care nu pierdeau. Am fost prima echipă care a bătut în Bucureşti. Nu văd de ce să ne temem. Acum trebuie să ne temem de toţi şi să nu mai jucăm? La cum a arătat jocul echipei în ultimele etape, nu cred că locul din clasament arată realitatea acestui campionat“, a spus Neagoe.
Miza întâlnirii o reprezintă, evident, punctele puse în joc. Dinamo are nevoie de ele pentru a rămâne în plasa echipelor fruntaşe din Liga I, iar Pandurii pentru a nu aluneca spre zona retrogradării. Conştient de forţa adversarului, „Geană“ le cere elevilor săi să compenseze diferenţa de valoare prin multă dăruire. „Ne aşteaptă o partidă foarte dificilă, jucăm cu Dinamo, campioana României, chiar dacă în acest moment nu este pe un loc fruntaş unde şi-ar dori. Dar nu are mare importanţă pe ce loc se clasează Dinamo. Oricum, rămâne o echipă foarte puternică, alcătuită din jucători valoroşi. Sperăm ca duminică, prin forţa echipei, dăruirea jucătorilor şi ambiţia care ne-a caracterizat, să reuşim să câştigăm, pentru că în joc sunt trei puncte foarte importante pentru noi“, a declarat Neagoe.

Se tem de arbitraj

Delegarea brigăzii de arbitri care va conduce jocul cu Dinamo îi ţine în tensiune pe oficialii grupării gorjene, care nu vor să audă de Balaj sau Haţegan, „fluieraşi“ care i-au dezavantajat în trecut. Atât preşedintele Condescu, cât şi antrenorul Eugen Neagoe ar vrea ca arbitrii să nu influenţeze în nici un fel soarta partidei. „Având în vedere că am fost defavorizaţi în mai multe meciuri, îmi este puţin teamă de arbitraj. Sper să nu se mai facă greşeli intenţionate. Dacă este o greşeală omenească, suntem de acord, dar maniera de arbitraj să fie imparţială. Chiar dacă mi-aş dori ca un arbitru sau altul să nu ne arbitreze, nu hotărăsc eu“, a spus Neagoe.
Acesta consideră că nici una dintre echipe nu porneşte favorită, atât Pandurii, cât şi Dinamo având aceleaşi şanse la câştigarea partidei. „Avem şanse 50 la sută să câştigăm pentru că meciul pleacă de la 0-0. Avem şanse egale cu Dinamo“, a susţinut „Geană“.

Elogii pentru Piţurcă senior

Eugen Neagoe susţine că mentorul său, Victor Piţurcă, selecţionerul României, este cel mai bun antrenor român după ce a calificat naţionala la Campionatul European din 2008. „Piţurcă are un foarte mare merit la această calificare. Sunt sigur că va termina aceste preliminarii fără înfrângere şi ar fi a doua campanie de calificare fără eşec. În opinia mea, Piţurcă e cel mai bun antrenor român. Să nu uităm că a reuşit să califice naţionala de tineret la un turneu final şi naţionala mare la două campionate europene“, a afirmat Neagoe. 
Acesta este convins că România cu Piţurcă pe banca tehnică poate aspira chiar la semifinalele turneului final din Austria şi Elveţia. „Nu cred că va pleca de la naţională cel puţin până după turneul final. Va sta pe bancă la Euro 2008 şi ne va duce sus. Sigur vom ieşi din grupe, iar cu puţină şansă putem ajunge în semifinale. Chiar avem dreptul de a ne gândi la un parcurs bun la Euro 2008 pentru că, atâta timp cât am bătut Cehia, Olanda şi Spania, pe ultima în deplasare, înseamnă ceva. Avem o echipă puternică, un lot omogen, aşa că forţa grupului este foarte mare. Piţurcă a avut multe oferte tentante şi cu siguranţă va mai avea. Pentru naţională ar fi o pierdere să plece“, a încheiat „Geană“. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS