17.9 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMutu şi Chivu se bucură cu măsură

Mutu şi Chivu se bucură cu măsură

Cel mai valoros jucător român al momentului, Adrian Mutu, a spus că nu prea ştie cum să se bucure, după ce prima reprezentativă a reuşit calificarea la turneul final al Campionatului European din 2008, din Elveţia şi Austria.
„Până acum oalele s-au spart în capul meu şi al lui Chivu. A fost greu în aceşti ani. Când am fost frustraţi, am pierdut la mustaţă. Acum nu prea ştiu cum să mă bucur. Pentru mine e o satisfacţie deosebită, o mulţumire sufletească. E una din marile realizări, însă nu cea mai mare. Cea mai mare va fi dacă obţinem ceva important la Campionatul European“, a spus Mutu.
„Briliantul“ consideră că, din punct de vedere al experienţei, reprezentativa României este inferioară echipelor puternice care vor participa la Campionatul European.
„Ce a fost uşor a trecut, acum începe greul. Suntem o echipă puternică, dar la Euro ne aşteaptă meciuri de talia celui cu Olanda şi o să fie greu de tot. Aş paria însă pe o performanţă a noastră, pariez cu sudoarea mea. Cred că suntem la un nivel mai jos decât echipele puternice ale Europei, pentru că ne mai trebuie experienţă şi mai multă calitate. La Euro e mai greu ca la Cupa Mondială, deoarece valorile sunt mai concentrate“, a opinat Mutu.
La rândul său, căpitanul tricolorilor, Cristi Chivu, a spus că generaţia din care face parte merită cu prisosinţă calificarea la Euro.
„Merităm această calificare. Sunt şapte ani de când nu ne-am calificat, nici nu mai ştim să ne bucurăm. Dedic această performanţă tuturor celor care ne sunt alături. După o campanie aşa de grea, merită să fie scandat numele fiecărui jucător care a îmbrăcat tricoul naţionalei. Am transpirat şapte ani. Ne pare rău că n-am făcut-o mai devreme. E o generaţie care merită să fie prezentă la un turneu final. O generaţie valoroasă“, a spus Chivu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS