9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBulgaria s-a împiedicat la Tirana

Bulgaria s-a împiedicat la Tirana

Vecinii de la sud de Dunăre şi-au compromis aproape total şansele de calificare la Euro 2008, după remiza înregistrată la Tirana, cu Albania, scor 1-1, în Grupa G a preliminariilor. Elevii lui Dimitar Penev au început prost meciul, iar gazdele au expediat mingea în transversală prin Skela. După zece minute, Salihi a ratat altă şansă de gol pentru albanezi. Bulgarii au replicat prin Dimitar Berbatov, a cărui lovitură de cap a fost scoasă de portarul Beqaj, în minutul 16.
După 32 de minute de joc, Klodian Duro a executat puternic o lovitură liberă de la 25 de metri, iar mingea a fost deviată în propria poartă de Kishishev. Albanezii puteau duce scorul la 2-0, dacă Tomasic şi Vangjeli nu ratau din poziţii excelente.
Bulgarii şi-au mai revenit în repriza secundă, dar Popov, după ce a profitat de o greşeală a defensivei albaneze, a şutat pe lângă poartă. În minutul 55, Martin Petrov a driblat doi apărători ai gazdelor, dar şutul său a fost scos de pe linia porţii. Albanezii au mai ratat o şansă de a duce scorul la 2-0, prin Duro, mijlocaşului opunându-i-se portarul Petkov.
În ultimele zece minute ale întâlnirii, echipa condusă de pe bancă de selecţionerul Dimitar Penev a luat cu asalt careul albanezilor şi a reuşit în cele din urmă să egaleze, prin Berbatov, care a şutat puternic, la vinclu, din interiorul careului.
Albania putea să ia toate cele trei puncte în minutul 89, când arbitrul a dictat lovitură de la 11 metri, pentru un henţ comis în careu, dar şutul lui Skela a fost apărat de Petkov.
Pentru a se mai califica la Campionatul European, Bulgaria trebuie să câştige cele două meciuri pe care le mai are de disputat, iar Olanda să nu obţină mai mult de un punct din întâlnirile cu Luxemburg şi Belarus.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII