22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSpania vorbeşte... Espanyol

Spania vorbeşte… Espanyol

Reprezentativa naţionalei Spaniei se bazează în prezent pe mai mulţi jucători de la formaţia Espanyol Barcelona, numărul titularilor proveniţi de la această grupare depăşindu-l net pe cel al fotbaliştilor legitimaţi la concitadina FC Barcelona. La partida de sâmbătă, pe care Spania a câştigat-o cu 3-1 în faţa Danemarcei, în preliminariile CE 2008, selecţionerul Luis Aragones a introdus în primul „unsprezece“ trei jucători de la Espanyol. Este vorba de Luis Garcia, Raul Tamudo şi Albert Riera, în timp ce FC Barcelona nu a avut pe teren nici un reprezentant. Tamudo, cunoscut sub porecla de „Celălalt Raul“, a găsit un loc liber de titular după accidentările lui David Villa şi Fernando Torres. Atacantul a fost cel care a deschis scorul la Copenhaga şi a dat pasa decisivă la golul lui Sergio Ramos.
„Am profitat de fiecare ocazie care ni s-a ivit şi golurile pe care le-am marcat ne-au dat aripi. Eram în teren trei jucători de la Espanyol şi toţi am contribuit la obţinerea victoriei. Există o concurenţă acerbă în Spania pentru postul de atacant şi sunt foarte mulţumit că am jucat“, a declarat Tamudo.
Albert Riera, coechipierul lui Tamudo de la Espanyol, a debutat la echipa naţională a Spaniei în partida cu Danemarca, şi a făcut-o într-un mod cum nu se poate mai fericit, el fiind autorul unuia dintre cele trei goluri ale ibericilor la Copenhaga.
„A fost un gol spectaculos. Imediat după ce am şutat mi-am dat seama că mingea va intra în poartă. Nici nu m-am mai uitat şi am început să alerg şi să sărbătoresc golul. A fost un debut fantastic“.
Spania va juca ultimele două meciuri din preliminarii pe teren propriu, cu Suedia şi Irlanda de Nord, pe 17 şi 21 noiembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII