12.3 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPăcurar ratează şi confruntarea cu fosta echipă

Păcurar ratează şi confruntarea cu fosta echipă

Mijlocaşul echipei Pandurii nu poate fi recuperat pentru jocul cu Dinamo, Vasilache, Rus şi Adi Popescu întregind lista absenţilor lui Neagoe pentru confruntarea cu echipa lui Walter Zenga.

Absent de pe teren la ultimele patru eşecuri ale echipei Pandurii Târgu Jiu în Liga I, Alexandru Păcurar nu va putea fi recuperat nici până la ora jocului cu Dinamo Bucureşti de pe „Municipal“. Diagnosticat cu ruptură fibrilară, Păcurar a efectuat un tratament naturist la Belgrad, însă fără succes. Din contră, accidentarea s-a agravat, iar perioada de recuperare a fotbalistului s-a prelungit cu două săptămâni.
„Am fost în Serbia şi am efectuat un tratament naturist, dar şi unul cu nişte curenţi care aveau rolul să vindece mai repede ruptura în prezenţa unor anumite substanţe care erau absorbite. Din păcate, la mine nu a funcţionat cum s-a întâmplat în cazul altor jucători şi ruptura, în loc să se vindece, s-a mărit de la trei la şase milimetri“, a spus Păcurar.
Din dorinţa de a evolua contra fostei sale echipe Dinamo, Alex Păcurar a forţat revenirea şi, din păcate pentru el, ruptura a recidivat. „Eu am vrut să-mi treacă repede şi, dacă n-am făcut repaus, a recidivat de fiecare dată, ca şi acum. Probabil, dacă aş fi luat o pauză mai mare, puteam să mă vindec mai repede, dar mi-am dorit mult să joc la meciul cu Dinamo. Asta pentru că doctoriţa a crezut că sunt mai bine după ce nu am mai simţit dureri şi mi-a recomandat să forţez la alergări pentru a-mi da seama dacă mai simt ceva la efort. Am forţat şi nu am mai simţit nimic atunci, dar când am revenit în ţară am efectuat un ecograf să văd dacă mai e vreo problemă şi medicii au constatat că a crescut ruptura“, a mai spus Păcurar.
Acesta a plecat la Cluj, urmând să facă repaus timp de două săptămâni.
Vasilache are şi el probleme medicale şi va lipsi de pe teren cu Dinamo, alături de Rus, suspendat. În schimb, Vancea a fost recuperat, făcând antrenamente alături de restul colegilor săi apţi din punct de vedere fizic. Desele indisponibilităţi din lot nu-l îngrijorează pe preşedintele Marin Condescu, care mizează pe înlocuitorii celor accidentaţi: „Sunt probleme medicale peste tot, nu numai la noi. Dar de aia avem un lot de 26 de jucători. Am tot spus că avem rezerve de valoarea titularilor, iar acestea trebuie să confirme“.

Condescu cere puncte în următoarele trei jocuri

Chiar dacă are un program infernal în următoarele trei etape, cu Dinamo (acasă), Unirea Urziceni (deplasare) şi Rapid (acasă), Pandurii Târgu Jiu este obligată să obţină puncte pentru a evita zona retrogradării. „După Dinamo, urmează Urziceni şi Rapid. Dacă am ratat şansa să obţinem puncte în meciurile cu echipe mai apropiate de valoarea noastră, suntem obligaţi să luăm puncte în aceste confruntări, dacă nu vrem să coborâm în zona periculoasă a clasamentului. Echipa are această putere. Cred în concentrarea băieţilor şi într-un rezultat bun cu Dinamo“, a susţinut preşedintele „pandurilor“, Marin Condescu. Antrenorul Eugen Neagoe a fost reconfirmat în funcţie de Condescu, chiar dacă gruparea gorjeană va pierde şi următoarele trei jocuri.

Investiţii pentru copii şi juniori

După ce o parte a echipamentului pentru copii şi juniori a fost distrus de incendiul de la vestiare, clubul a achiziţionat recent pentru toate grupele echipamente sportive noi, inscripţionate cu numele echipei şi purtând emblema broderată a „pandurilor“, valoarea investiţiei ridicându-se la 15.000 de lei. Suma va creşte până în luna februarie la 70.000 de lei, cei mai mici dintre „panduri“ urmând să fie dotaţi cu treninguri de prezentare, mingi şi alte echipamente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS