16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMulţescu vine după puncte

Mulţescu vine după puncte

„Turcul“ cataloghează derbiul „studenţesc“ de vineri, din Bănie, ca fiind special, ambele formaţii având nevoie de puncte.

Fost jucător, printre alte echipe, la Steaua şi Dinamo, Gigi Mulţescu a contabilizat în prima ligă 408 meciuri, marcând 110 goluri. Ca antrenor, a făcut carieră în Turcia (1993-2001), iar în România a pregătit opt formaţii: Unirea Alba Iulia, Astra Ploieşti, Dacia Unirea Brăila, Dinamo, FC Vaslui, Jiul, Poli Timişoara, Sportul Studenţesc, iar de câteva zile a semnat cu „U“ Cluj, ardelenii aflându-se pe ultimul loc în prima ligă, fără nici o victorie în cele zece meciuri din turul acestei ediţii de campionat.

– Domnule Mulţescu, aţi declarat că vreţi şase puncte din următoarele două etape, partidele cu Universitatea Craiova şi cu Steaua. Cum credeţi că le veţi obţine?
– Simplu, bătând pe Universitatea Craiova la… Craiova şi pe Steaua, la noi acasă, în Cluj!
– Asta înseamnă că aveţi mare încredere în echipa dumneavoastră şi că locul ocupat în acest moment, ultimul din prima ligă, nu este conform cu realitatea!
– Corect, ambele lucruri sunt adevărate.

„U“ Cluj şi „U“ Craiova sunt în „jenă“ de puncte

– Chiar aşa, meciul de vineri este pe viaţă şi pe moarte?
– Este un meci special. De ce? Amândouă echipele sunt într-o… jenă de puncte, au nevoie de ele. Şi, în acest context, este normal ca partida de la Craiova să fie catalogată ca fiind specială. O asemenea dispută între două formaţii, repet, cu foame de puncte, te motivează în mod aparte.
– Elevii dumneavoastră au o primă specială pentru meciul de la Craiova?
– Până a vorbi de prime speciale, avem o datorie specială, să luăm puncte!
– Veniţi de mâine (astăzi – n.r.) în Craiova, încercaţi astfel un fel de… oltenizare a ardelenilor pentru întâlnirea de vineri?!
– Deplasarea de la Cluj la Craiova este lungă, destul de obositoare cu autocarul şi de aceea am decis să venim de miercuri pentru a ne odihni şi a ne obişnui cu atmosfera de acolo, ca să zic aşa. Am programat mâine (astăzi – n.r.) un antrenament în Bănie.
– Unde anume?
– La ora acestui dialog (ieri-dimineaţă, n.r.) nu ştiu încă locaţia din Craiova. Chiar dacă aş cunoaşte terenul de joc unde ne vom antrena, l-aş ţine secret, nu vi l-aş spune…

Craiova rămâne o echipă frumoasă

– Am aflat că aţi urmărit împreună cu băieţii câteva casete cu jocul Universităţii Craiova. Aţi găsit explicaţii pentru rezultatele slabe ale Craiovei, deşi lotul oltean are câţiva fotbalişti buni?
– Am urmărit casete cu evoluţia Universităţii Cluj… Iar de Craiova de astăzi nu spun nimic! De ce? Este adversarul de vineri, iar pe mine mă interesează problemele echipei mele, „U“ Cluj. Vreau să adăug că Universitatea Craiova rămâne… Universitatea Craiova, tot frumoasă… Acolo este o zonă unde se nasc fotbalişti, este o genă specială.
– Aţi cunoscut marii fotbalişti ai „Craiovei Maxima“, aţi jucat de foarte multe ori pe fostul „Central“, cunoaşteţi lumea fotbalistică a Băniei…
– Sunt prieten cu fotbaliştii Universităţii Craiova, am jucat, într-adevăr, de foarte multe ori pe „Central“, ştiu ce meciuri istorice au fost acolo, ce public există. Respect Craiova!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII