9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLöw priveşte dincolo de calificare

Löw priveşte dincolo de calificare

Reprezentativa Germaniei este prima care s-a calificat la Euro 2008, iar selecţionerul ei, Joachim Löw, îşi poate construi în linişte o strategie pentru abordarea turneului din Austria şi Elveţia

Germanul Joachim Löw, cel mai fericit selecţioner din preliminariile Euro 2008, îşi face deja planuri de viitor, la adăpostul calificării pe care deja a obţinut-o, cu 237 de zile înaintea startului turneului găzduit anul viitor de Austria şi Elveţia.
„Acum, putem să privim înainte. Este un avantaj faptul că am obţinut calificarea mai devreme. Am scăpat de tensiune şi avem timp mai mult să ne construim o strategie pentru Campionatul European“, a declarat Löw.
Selecţionerul susţine că, după meciul din Irlanda (0-0), care a consfinţit calificarea Germaniei la Euro 2008, jucătorii nu au sărbătorit foarte mult, nu au desfăcut şampanii la vestiar, ci s-au gândit să-şi păstreze invincibilitatea în preliminarii şi la partida de astăzi cu Cehia. „Ne-am bucurat, dar nu am organizat vreo petrecere. Poate vom bea un pahar de vin la hotel după meciul cu Cehia. Partidele cu această reprezentativă sunt mereu importante pentru noi“.

Franz Beckenbauer, mulţumit

Franz Beckenbauer, fosta glorie a fotbalului german, s-a declarat satisfăcut de obţinerea calificării şi de modul în care s-a comportat echipa sub comanda lui Löw, cel care l-a înlocuit pe Jürgen Klinsmann la încheierea Campionatului Mondial din 2006. „Germania este cea mai bună şi cea mai disciplinată echipă din Europa în acest moment. Jocul ei mă încântă şi s-a îmbunătăţit vizibil după Campionatul Mondial de anul trecut. Celelalte puteri fotbalistice ale continentului, Franţa, Italia şi Anglia, au avut evoluţii oscilante şi se luptă acum, pe ultima sută de metri, pentru calificare. Noi suntem pregătiţi să câştigăm titlul european. Ar fi perfect dacă Löw ar rămâne pe o perioadă mai lungă la naţională“, a spus „Kaiserul“.
Sub comanda lui Joachim Löw, Germania a câştigat 12 din cele 15 meciuri pe care le-a disputat. Federaţia Germană de Fotbal (DFB) i-a propus tehnicianului prelungirea contractului, imediat după obţinerea calificării, dar preşedintele forului german susţine că Löw a amânat discuţiile până după meciul de astăzi cu Cehia, susţinând că doreşte să se concentreze doar asupra acestei partide.
Căpitanul Torsten Frings a promis că, în ciuda faptului că el şi coechipierii săi şi-au atins obiectivul, Germania va juca la victorie în partida cu Cehia, pentru a-şi respecta blazonul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS