12 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCostică Buzduceanu, propus cetăţean de onoare

Costică Buzduceanu, propus cetăţean de onoare

Antrenorul craiovean de box Costică Buzduceanu, cel care l-a descoperit pe proaspătul campion european la profesionişti al categoriei „cocoş“, Sorin „Pantera“ Tănasie, va fi propus pentru titlul de cetăţean de onoare al Craiovei. Decizia acordării distincţiei se va lua cel mai probabil în şedinţa ordinară a consiliului local de la sfârşitul acestei luni şi vine la doi ani după ce Tănasie a obţinut titlul de cetăţean de onoare. „Mă bucur că nu am fost uitat. Mai bine mai târziu decât niciodată. Sorin este cel mai bun produs al meu, ca antrenor, iar acum, după ce a devenit campion european la profesionişti, este cel mai titrat boxer din Oltenia. Sunt mândru că i-am fost antrenor“, a spus ieri maestrul Buzduceanu.  
Constantin Buzduceanu a fost omul care i-a pus pentru prima dată o pereche de mănuşi în mâini lui Sorin, în anul 1990, la clubul CFR Craiova. Cu Buzduceanu în colţul ringului, Sorin a câştigat multe trofee la juniori, devenind chiar campion mondial, în 1998. „M-am antrenat cu maestrul Buzduceanu de la zece  până la 20 de ani. Dumnealui m-a învăţat ABC-ul boxului şi m-a făcut să îndrăgesc acest sport, care apoi mi-a adus multe satisfacţii. Mă bucur că s-au gândit cei de la primărie să-l facă şi pe el cetăţean de onoare al Craiovei“, a declarat ieri Sorin Tănasie. „Pantera“ se bucură de ultimele zile libere înainte de reluarea antrenamentelor pentru noi confruntări europene, şi nu numai.

Palmaresul lui Costică Buzduceanu

Ca sportiv: locul cinci la Campionatul European de tineret (1973), locul I la turneele internaţionale de la Halle şi Alger, medalie de argint la Spartachiada Militară (Bulgaria), locul trei la Spartachiada Militară (Cuba), bronz la Campionatul naţional pentru seniori (1975), bronz la Turneul Armatelor Prietene (Budapesta) şi Cupa „Cel mai popular boxer“, de două ori medaliat cu argint la „Centura de aur“, vicecampion naţional (1977). Între 1973 şi 1978 a fost component al loturilor naţionale de juniori, apoi seniori. 
Ca antrenor: a scos şase campioni naţionali la juniori, a obţinut nouă medalii la campionatele naţionale de juniori, patru titluri naţionale la seniori (prin Sorin Tănasie), locul I la „Centura de Aur“ (2000, 2001), bronz la Campionatele Europene (Rusia), locul I la turnee internaţionale în Rusia, Finlanda, Bulgaria şi Cehia, titlul de campion mondial (1998-Tănasie), titlul de campion naţional la profesionişti (2003-2006), campion european profesionişti (2007-Tănasie). 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU