18.3 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportBute vrea să-l spargă pe Berrio

Bute vrea să-l spargă pe Berrio

După ce craioveanul Sorin Tănasie a câştigat titlul european la categoria „cocoş“, a venit rândul altui român să scrie istorie, gălăţeanul neconcepând să nu devină campion mondial la categoria supermijlocie.

Boxerul Lucian Bute şi-a făcut temele „ca la carte“ înaintea meciului de referinţă din cariera sa de profesionist, programat vineri, la Montreal, împotriva columbianului Alejandro Berrio, campionul mondial IBF la categoria supermijlocie. Cum tânjeşte după centura purtată de adversarul său, „Mister KO“ a transpirat la antrenamente, punându-se la punct totodată şi cu tehnica adversarului, gălăţeanul studiind minuţios fiecare mişcare a lui Berrio. „Niciodată nu am depus atâtea eforturi fizice pentru a pregăti un meci de box şi niciodată nu am acordat atâta atenţie studiului şi analizării stilului unui adversar“, a mărturisit românul pentru ziarul canadian Le Journal de Montreal. „Când voi urca vineri seară în ring, voi putea spune că am făcut cu adevărat tot ce era posibil uman să fac pentru a fi pregătit perfect şi a putea face faţă acestei provocări“, a punctat Lucian Bute, care s-a dovedit un maniac al antrenamentelor şi un perfecţionist, nelăsând nimic la voia întâmplării în tentativa sa de a cuceri titlul mondial IBF.

„Berrio nu mă va putea surprinde în această luptă“

Cu toate că se simte pregătit din toate punctele de vedere, Lucian Bute a recunoscut că, înaintea unui meci de asemenea importanţă, nu are cum să nu aibă şi emoţii, însă, în momentul când va auzi gongul, toate sentimentele vor dispărea. „Ştiu că în ziua dinaintea meciului voi avea mai mulţi fluturi în stomac ca de obicei. E normal, pentru că am boxat toată viaţa mea cu dorinţa de a deveni campion mondial şi această şansă mi s-a oferit în sfârşit şi mie. Totuşi, când gongul va bate, voi fi atât de concentrat asupra misiunii mele de a câştiga acest meci, încât nervozitatea mea nu va fi chiar un factor deranjant“, a admis Lucian Bute.
Pugilistul român a urmărit înregistrările cu ultimele trei meciuri ale lui Berrio, în special cele două lupte cu Robert Stieglitz, motiv pentru care consideră că poate obţine victoria mult dorită.
„Berrio nu mă va putea surprinde în această luptă. Ştiu exact ce îi place să facă în ring. Se deplasează când în stânga, când în dreapta pentru a-şi destabiliza adversarul, dar adoră să atace şi să provoace schimburi de lovituri de aproape. Cheia pentru victorie o reprezintă energia şi viclenia. Trebuie să am energia necesară pentru a lansa numeroase lovituri în fiecare repriză şi să fiu mai viclean decât el. Viteza şi mobilitatea mea îl vor frustra pe Berrio“, a punctat „Mister KO“.
Lucian Bute are 27 de ani şi este neînvins în cariera de pugilist profesionist, cu 20 de victorii, din care 16 prin KO. În colţul opus al ringului, campionul IBF, Alejandro Berrio, are 31 de ani şi un palmares destul de impresionant: 26 de victorii (25 prin KO) şi patru înfrângeri. Columbianul îşi apără pentru prima oară centura mondială IBF, pe care a cucerit-o pe 3 martie 2007, în urma victoriei prin KO tehnic în repriza a treia a meciului cu germanul de origine rusă Robert Stieglitz.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS